Κάτσης | “Ο Τζαβάρας κατηγορεί την κυβέρνηση για το κλείσιμο 2 σχολών, ο κ. Γιόγιακας ακούει;”

Σχόλιο

Ο βουλευτής Ηλείας της ΝΔ κ. Τζαβάρας ανακοίνωσε ότι δε θα είναι υποψήφιος στις επόμενες εκλογές λέγοντας σε κωμωδία δε συμμετέχω γιατί αντιδρά στην απόφαση της κυβέρνησης να κλείσουν 2 τμήματα του Πανεπιστημίου Πατρών στην Ηλεία. Συγκεκριμένα αναφέρει

“Αφού λοιπόν, δεν τα έχουμε αυτά τα στοιχεία ακόμα και δεύτερον, δεν έχουμε τα αποτελέσματα των εισαγωγικών εξετάσεων, που για πρώτη φορά θα εφαρμοστεί η πολύ σωστή μεταρρύθμιση της κ. Κεραμέως, που είναι η ελάχιστη βάση εισαγωγής στα πανεπιστήμια. Εξαιτίας μάλιστα της εφαρμογής αυτής, θα μειωθεί ο φοιτητικός πληθυσμός της χώρας κατά 15.000-20.000, οπότε θα κλείσουν 80 σχολές. Τι νόημα έχει, λοιπόν, να κλείσουν εκ των προτέρων; Και μάλιστα με απόφαση της Συγκλήτου, η οποία δεν είναι αρμόδια να κλείνει σχολές. Βάσει νόμου, την αρμοδιότητα αυτή την έχει η κυβέρνηση»

“Επεμβαίνουν από την Αιτωλοακαρνανία και σώζουν κάποια τμήματα του Αγρινίου. Αυτό λέγεται εξορθολογισμός;” είπε ο κ. Τζαβάρας και συμπλήρωσε για τους βουλευτές Ηλείας: “Δυστυχώς δεν έχουμε τη δύναμη. Εμάς δε μας ακούν. Παρότι διαθέτουμε τη φωνή…”

Στη Θεσπρωτία ακούει ο τοπικός κυβερνητικός βουλευτής και όσοι βάλανε πλάτη στην κυβέρνηση ΝΔ που έκλεισε το τμήμα Μετάφρασης και Διερμηνείας στην Ηγουμενίτσα σβήνοντας τη Θεσπρωτία από τον ακαδημαϊκό χάρτη; Τι ρωτάω και γω…Τα γεγονότα μιλούν από μόνα τους και οι συγκρίσεις αναπόφευκτες.

In this article

Join the Conversation