Ερώτηση Κάτση για την αντικατάσταση της ΚΟΜΥ του ΕΟΔΥ από το λιμάνι

Προς τους Υπουργούς Υγείας και Προστασίας του Πολίτη

Με Ερώτηση και Αίτηση Κατάθεσης Εγγράφων προς τους Υπουργούς Υγείας και προστασίας του Πολίτη, ο Μάριος Κάτσης ζητά απαντήσεις για την αιφνιδιαστική αντικατάσταση της Κινητής Μονάδας Υγείας του ΕΟΔΥ από το λιμάνι της Ηγουμενίτσας, με ιδιωτική εταιρεία, η οποία θα έχει πλέον την ευθύνη της διενέργειας ελέγχων covid-19, και της καταχώρησης των αποτελεσμάτων που θα προκύπτουν.

Ο βουλευτής έκανε την ακόλουθη δήλωση για το θέμα:

Η κυβέρνηση αποφάσισε εντελώς απροειδοποίητα, να παραδώσει την επιδημιολογική επιτήρηση σε ένα από τα μεγαλύτερα και σημαντικότερα λιμάνια της χώρας, σε μια ιδιωτική επιχείρηση, αντικαθιστώντας την ΚΟΜΥ του ΕΟΔΥ που μέχρι πρότινος βρισκόταν εκεί. Την εξέλιξη αυτή, οι τοπικές αρχές και οι Θεσπρωτοί την έμαθαν από τα ΜΜΕ κυριολεκτικά την τελευταία στιγμή, πράγμα που από μόνο του δημιουργεί αλγεινή εντύπωση.

Με την Ερώτηση μου στη Βουλή, ζητάω από τους αρμόδιους Υπουργούς να μου απαντήσουν για ποιο λόγο έγινε αυτή η αντικατάσταση, με ποιόν τρόπο επιλέχθηκε η συγκεκριμένη ιδιωτική επιχείρηση, πόσο θα κοστίσει στο Δημόσιο, αν έγινε κατόπιν συνεννόησης με κάποια από τις τοπικές αρχές, πως θα εξασφαλίζεται πλέον η ορθή επιδημιολογική επιτήρηση του λιμανιού της Ηγουμενίτσας, και τι θα γίνει απογίνει η ΚΟΜΥ του ΕΟΔΥ που αντικαταστάθηκε. Επίσης ζητάω να μου κατατεθεί η σύμβαση με την εταιρεία, καθώς και τα πρακτικά των συνεδριάσεων των αρμοδίων δημοσίων φορέων και οργάνων, στις οποίες υπήρξε η εισήγηση για την αντικατάσταση της ΚΟΜΥ του ΕΟΔΥ.

Θεωρώ ότι αυτά είναι κρίσιμα ερωτήματα που πρέπει να απαντηθούν άμεσα. Δεν μπορεί η κυβέρνηση της ΝΔ να παίζει ούτε με τη Δημόσια Υγεία ούτε με το δημόσιο χρήμα, και να ανακοινώνει απλά αποφάσεις που δεν ξέρουμε ούτε πως πάρθηκαν, ούτε ποια σκοπιμότητα εξυπηρετούν. Η κίνηση λόγω καλοκαιριού θα αυξηθεί το επόμενο διάστημα στην περιοχή μας. Υπάρχει άραγε οργανωμένο και ενιαίο σχέδιο επιδημιολογικής επιτήρησης της Θεσπρωτίας, ή έχουν αφεθεί όλα στην τύχη τους, και το μόνο που μας ενδιαφέρει είναι να κάνουμε δουλειές και δουλίτσες με χορηγό το δημόσιο ταμείο;

In this article

Join the Conversation