Β. Γιόγιακας | Η κυβέρνηση αντιμετωπίζει πραγματικά και επίκαιρα προβλήματα των εργαζομένων

ΒΙΝΤΕΟ

Με το πολυνομοσχέδιο του Υπουργείου Εργασίας η κυβέρνηση επιχειρεί να απαντήσει σε πραγματικά και επίκαιρα προβλήματα της εργασίας που συναντώνται με αυτά της οικογενειακής και προσωπικής ζωής, τόνισε ο Βασίλης Γιόγιακας στην ομιλία του κατά τη συζήτηση του νομοσχεδίου στην Ολομέλεια της Βουλής.

Ο βουλευτής Θεσπρωτίας υπογράμμισε ότι η αντιπολίτευση καταφεύγει σε σκόπιμη σύγχυση και παραπληροφόρηση για επίμαχες διατάξεις του νομοσχεδίου. «Η πραγματικότητα είναι ότι δεν υπάρχει κατάργηση του 8ώρου. Απλά οι 40 ώρες της εργάσιμης εβδομάδας μπορεί να μοιράζονται διαφορετικά μέσα στις ημέρες, κάτι που σε μεγάλες επιχειρήσεις και κλάδους όπως ο Τουρισμός εφαρμόζεται χρόνια. Η πραγματικότητα είναι ότι αυτό – όταν προβλέπεται ατομική συμφωνία με τον εργοδότη – μπορεί να γίνει μόνο με πρωτοβουλία του εργαζόμενου. Η πραγματικότητα είναι, επομένως, ότι το 40ωρο πληρώνεται στο ακέραιο. Όπως στο ακέραιο προβλέπεται να πληρώνονται οι υπερωρίες, και όχι φυσικά να ανταλλάσσονται με ρεπό», ανέφερε μεταξύ άλλων ο Βασίλης Γιόγιακας.

«Ύστερα από αυτά, θα περίμενε κανείς εκείνοι που κόπτονται για την προστασία των εργαζομένων, των γυναικών, των ποιο ευάλωτων ομάδων του πληθυσμού, εκείνοι που κόπτονται για την προστασία των θεμελιωδών ατομικών και κοινωνικών δικαιωμάτων και για την ευημερία των πολλών, να στηρίξουν τις ρυθμίσεις που αναμετρώνται με γνωστά και δύσκολα προβλήματα. Και όχι να στοιχίζονται πίσω από συνθήματα μιας άλλης εποχής, πίσω από μια στενή κομματική πελατεία που έχει από καιρό σταματήσει να εκφράζει το μεγαλύτερο και πιο δυναμικό κομμάτι της κοινωνίας μας. Δυστυχώς γι’ αυτούς, οι μάσκες έπεσαν!», είπε κλείνοντας την ομιλία του.

In this article

Join the Conversation