Με εμπρηστικές δηλώσεις ξεκίνησαν οι εκδηλώσεις των Τσάμηδων

Ξεκίνησαν στα Τίρανα με την έκθεση «Αγαπώ την Τσαμουριά» και θα συνεχιστούν τις επόμενες ημέρες

Με εμπρηστικές δηλώσεις από το πρόεδρο του κόμματος των Τσάμηδων ξεκίνησαν οι εκδηλώσεις για την εβδομάδα «Γενοκτονίας» από τους Έλληνες, όπως την αποκαλούν, οι συνεργάτες των κατοχικών δυνάμεων που ευθύνονται για την εκτέλεση των 49 Προκρίτων της Παραμυθιάς.

Οι εκδηλώσεις ξεκίνησαν στα Τίρανα με την έκθεση «Αγαπώ την Τσαμουριά» και θα συνεχιστούν τις επόμενες ημέρες.

Ο Σεπτίμ Ιντρίζι πρόεδρος του ακραίου κόμματος που εκπροσωπεί τους Τσάμηδες σε δηλώσεις του ανέφερε ότι η ημέρα είναι γνωστή για την έναρξη των σφαγών από τον Ναπολέοντα Ζέρβα και οι συνέπειες αυτής της σφαγής συνεχίζονται μέχρι σήμερα.

«Το δικαίωμα στη ζωή, η ελεύθερη κυκλοφορία των ανθρώπων, η ιδιοκτησία και τα δικαιώματα που απορρέουν έχουν συνέπειες για τα μέλη της κοινότητας. Δεν ξεχνάμε την Τσαμουριά. Η λήθη είναι συνέχεια της αδικίας. Δεν ξεχνάμε τους φίλους και τους εχθρούς της Αλβανίας» ανέφερε και υποστήριξε ότι τον Σεπτέμβριο το Τσάμικο θα επιστρέψει στην Αλβανική βουλή ώστε να σπάσει η σιωπή.

Εδώ και αρκετούς μήνες από την Αλβανική κυβέρνηση δεν έχει τεθεί ζήτημα σχετικό με τους Τσάμηδες στις διμερείς συναντήσεις κάτι που ωστόσο δεν πτοεί τους ακραίους κύκλους που με κάθε τρόπο επιθυμούν να κρατούν το θέμα στην επικαιρότητα και να εγείρουν ζητήματα περιουσιών και άλλα.

In this article

Join the Conversation