Με την συνεισφορά των Σουλιωτών, η επιστημονική ημερίδα για την Επανάσταση στο Ζάππειο Μέγαρο

Υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Αττικής

Με την ομιλία με θέμα «Ελευθερία ή Θάνατος Η Ελληνική Επανάσταση στην Ήπειρο: Η συνεισφορά των Σουλιωτών», απο τον Κωνσταντίνο Τζαβέλλα Έφεδρο Λοχαγό  Πεζικού – Απόγονος 8ης Γενεάς του Πολεμάρχου Λάμπρου Τζαβέλλα, ξεκινησε τις εργασιες της η επιστημονική και πολιτιστική ημερίδα με κεντρικό θέμα «ΒΟΡΕΙΟΣ ΗΠΕΙΡΟΣ και ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ 1821» που πραγματοποιηθηκε το απόγευμα της Πέμπτης στο Ζάππειο Μέγαρο. Η εκδήλωση διοργανώθηκε από την ΚΑΤΑΚΟΡΥΦΟ Μ.ΙΚΕ και την παράταξη «Ανεξάρτητη Συμμαχία για την Αττική» και τελεί υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Αττικής.

Η ημερίδα αποτελεσε μια από τις πολύπλευρες δράσεις και πρωτοβουλίες που αναλαμβάνει η παράταξη «Ανεξάρτητη Συμμαχία για την Αττική»  (διαδικτυακά συνέδρια, καλλιτεχνικά και πολιτιστικά δρώμενα, ιστορικά οδοιπορικά σε Αθήνα και Βόρειο Ήπειρο) στο πλαίσιο της συμμετοχής της στις επετειακές εκδηλώσεις για το 1821 συμβάλλοντας παράλληλα και στον διάλογο για την πορεία του ελληνικού κράτους από τις αρχές του 19ου αιώνα σε εκείνες του 21ου.

Σκοπός της επιστημονικής και πολιτιστικής ημερίδας ήταν η ανάδειξη των γεγονότων της επανάστασης του 1821 και κυρίως η ιδιαίτερη συνεισφορά των Βορειοηπειρωτών στον εθνικοαπελευθερωτικό αγώνα αλλά και η σημαντική συνεισφορά των μεγάλων Εθνικών Ευεργετών στην Ελλάδα αλλά και όλον τον κόσμο.

Μετάξυ άλλων ομιλίες πραγματοποιησαν ο Παντελής Καρκαμπάσης Πρέσβης ε.τ., ο Σταύρος Ντάγιος Διδάκτωρ ιστορίας του Τμήματος Ιστορίας & Αρχαιολογίας της Φιλοσοφικής Σχολής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, ο Ελευθέριος Σκιαδάς Δημοσιογράφος – Συγγραφέας, ο Κωνσταντίνος Χολέβας Πολιτικός Επιστήμων – Συγγραφέας και η  Ιωάννα Μάστορα Δρ. Φιλοσοφίας του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστήμιου Αθηνών, Συγγραφέας – Ερευνήτρια.



In this article

Join the Conversation


error: Content is protected !!