Τελευταία μέρα για τη κλήρωση προσκλήσεων για το “Όνειρο γαϊδουρινό” στο Θέατρο Κατασκήνωσης την Τετάρτη

Στις 21:30

Για να κερδίσετε 3 διπλές προσκλήσεις, στείλτε μας email απο εδω μέχρι και την Δευτέρα 26 Ιουλίου. Τα ονόματα θα ανακοινωθούν την Τρίτη 27 Ιουλίου

Το Θέατρο Actina θα παρουσιάσει την παράσταση “Όνειρο γαϊδουρινό” την Τετάρτη 28 Ιουλίου στην Παραμυθιά στο Θέατρο της Κατασκήνωσης στις 21:30 με γενική είσοδο 8 ευρώ ταμείο και προπώληση 6 ευρώ (φωτογραφείο Μπρέστας).

Πρόκειται για μια μουσικοθεατρική παράσταση, βασισμένη στο παραμύθι “Το βασιλόπουλο με τα γαϊδουρίσια αυτιά” που ετοιμάσαμε με πολύ ενθουσιασμό και αγάπη για ουσιαστικό θέατρο για παιδιά που ενθουσιάζει ιδιαίτερα και τους ενήλικες. Η σκηνοθεσία ανήκει στην Αθηνά Τσικνιά που τα τελευταία χρόνια έδωσε το στίγμα της στον κόσμο του θεάτρου για παιδιά.

Περιγραφή Μουσικοθεατρικής Παράστασης για παιδιά και ενήλικες

Μια παρέα, τρεις φίλοι εξομολογούνται προσωπικές ιστορίες με περιεχόμενο ρατσισμού. Οι τρεις φίλοι, οι ηθοποιοί δηλαδή, μοιράζονται με το κοινό τις εμπειρίες αυτές και ακούνε με την σειρά τους τις δικές τους. Με αφορμή αυτό την σκυτάλη παίρνει λοιπόν ένας από τους φίλους και αρχίζει να ξετυλίγει το κουβάρι με την ιστορία που θα πραγματοποιηθεί μπροστά στα μάτια των θεατών. Κάποτε λοιπόν, στο μακρινό παρελθόν, ο βασιλιάς Βονιφάτιος και η βασίλισσα Ρεγγίνα δεν μπορούν να αποκτήσουν διάδοχο. Το γεγονός αυτό έχει ρίξει ένα πέπλο θλίψης στο παλάτι. Τη λύση δίνουν οι τρεις καλές νεράιδες. Ο διάδοχος γεννιέται, την όγδοη μέρα καταφθάνουν οι νεράιδες να μοιράνουν το μωρό. Του δίνουν όλα τα καλά μα και δυο γαϊδουρινά αυτιά. Το βασιλικό
ζευγάρι αναστατώνεται και προσπαθεί να διαχειριστεί με κάθε τρόπο την καινούργια κατάσταση, κάνοντας τα πάντα για να κουκουλώσει το “ελάττωμα”. Ο μοναδικός που γνωρίζει το μυστικό τους είναι ο κουρέας του παλατιού.

Μια λάθος κίνηση του, ήταν αρκετή ώστε το μυστικό τους να αποκαλυφθεί και να κινητοποιήσει ένα ντόμινο ευτράπελων καταστάσεων. Το κοινό αναλαμβάνει να προτείνει λύση για το φινάλε που επιθυμεί να παίξουν οι ηθοποιοί. Ποιο θα είναι άραγε το τέλος; Το κοινό θα απολαύσει μία ευρηματική παράσταση με φαντασία, απίστευτο ρυθμό, αρκετές δόσεις χιούμορ, καθαρές ερμηνείες που βοηθούν στην κατανόηση της ιστορίας, με δυνατά νοήματα που κατορθώνει να επιτελεί ένα δύσκολο ρόλο, εξίσου καλλιτεχνικό και παιδαγωγικό. Η παράσταση αποτελείται από μουσικά μέρη τα οποία συντελούν στην εξέλιξη της ιστορίας.

Αυτό που την κάνει να ξεχωρίζει είναι η ζωντανή μουσική επί σκηνής και η διαδραστικότητα με το κοινό. Τέσσερις ηθοποιοί με υπέροχα κοστούμια που παίζουν, χορεύουν και τραγουδούν. Ένα επίσης σημαντικό στοιχείο που την κάνει να ξεχωρίζει είναι πως ταυτόχρονα μπορεί να την απολαύσει το ίδιο και το παιδί και ο έφηβος και ο ενήλικας, κάτι που συμβαίνει σπάνια στο Θέατρο.

Συντελεστές της θεατρικής παραγωγής του Θεάτρου Actina
Έργο: Όνειρο γαϊδουρινό
Σκηνοθεσία: Αθηνά Τσικνιά
Κείμενο-πρωτότυπη μουσική-στίχοι: Χάρις Μέγα
Ερμηνεύουν: Χάρις Μέγα,
Άρης Νούσης,
Γιάννης Παπαγεωργίου,
Νικόδημος Παπουτσής
Κιθάρα: Χάρις Μέγα
Κρουστά, μπάσο: Νικόδημος Παπουτσής
Σκηνικός χώρος-σχεδιασμός φωτισμού: Αθηνά Τσικνιά
Κοστούμια: Αθηνά Τσικνιά, Φόνη Βραζέλη
Βοηθός ενδυματολογικού: Αντιγόνη Δερέκα
Κατασκευή κοστουμιών: Φόνη Βραζέλη
Χορογραφίες αφρικάνικης τελετής: Δάφνη Ασημακοπούλου
Κατασκευές σκηνικού χώρου: Άκης Μάστακας
Κατασκευές μάσκας: Ιωάννα Βραζέλη
Σχεδιασμός αφίσας: Μιχάλης Ρέκατας
Φωτογραφίες: Κωστής Εμμανουηλίδης
Video trailer: Δημήτρης ΡάδηςIn this article

Join the Conversation