Ο Β. Γιόγιακας για τη μείωση των αποβλήτων και την αύξηση της ανακύκλωσης +ΒΙΝΤΕΟ

Στη συζήτηση και ψήφιση πολυνομοσχεδίου του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας

Στις νέες πρακτικές που νομοθετεί η Κυβέρνηση για τη μείωση των αποβλήτων και την αύξηση της ανακύκλωσης αναφέρθηκε ο Βασίλης Γιόγιακας στη ομιλία του κατά τη συζήτηση και ψήφιση πολυνομοσχεδίου του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας.

Ο βουλευτής Θεσπρωτίας επεσήμανε συγκεκριμένα μέτρα με σκοπό την επαναχρησιμοποίηση καταναλωτικών αγαθών όπως η δημιουργία οργανωμένων χώρων σε δήμους άνω των 20.000 κατοίκων για την απόθεση μεταχειρισμένων αντικειμένων που θα επιδιορθώνονται ώστε να μπορεί να χρησιμοποιηθούν ξανά, η δωρεά και αναδιανομή τροφίμων, η καταγραφή πλεονασμάτων τροφίμων από σούπερ μάρκετ, ξενοδοχεία, μεγάλα εστιατόρια και άλλες επιχειρήσεις ο καθορισμός των δημοτικών τελών με βάση το πόσο ανακυκλώνει και πόσα απόβλητα παράγει ο χρήστης, η επέκταση της εγγυοδοσίας στις γυάλινες φιάλες και στις συσκευασίες αλουμινίου που επιστρέφονται, η χωριστή συλλογή των βιοαποβλήτων από τους Δήμους και από μεγάλους παραγωγούς και η αξιοποίηση αποβλήτων μεγάλων πτηνοτροφικών και χοιροτροφικών μονάδων για την παραγωγή ενέργειας. «Με τους βασικούς άξονες του νομοσχεδίου αντιμετωπίζονται παραλείψεις και αστοχίες που έχουν οδηγήσει σε αποτελέσματα κατώτερα του αναμενόμενου», τόνισε ο κ. Γιόγιακας.

Ο βουλευτής Θεσπρωτίας στάθηκε επίσης στη μεγαλύτερη ευχέρεια που δίνεται με συγκεκριμένες διατάξεις στον ΔΕΔΔΗΕ να αναβαθμίζει τα ηλεκτρικά δίκτυα στις λεγόμενες «κόκκινες» περιοχές ώστε να μπορούν να δραστηριοποιηθούν περισσότεροι παραγωγοί ηλεκτρικής ενέργειας από ανανεώσιμες πηγές

In this article

Join the Conversation