Φυσικό Αέριο: Γιατί να το προτιμήσετε

.

Οι διαθέσιμες ενεργειακές πηγές για κατανάλωση και χρήση είναι πολλές και η γνώση των πλεονεκτημάτων καθεμίας από αυτές είναι σημαντική για να κάνετε σωστές επιλογές ως καταναλωτής ενέργειας. Ακολουθούν τέσσερις προτάσεις που θα σας βοηθήσουν να συγκρίνετε τα πλεονεκτήματα που έχει η χρήση φυσικού αερίου έναντι άλλων πηγών ενέργειας, όπως είναι ο άνθρακας ή το πετρέλαιο.

Το φυσικό αέριο είναι προσιτό.

Στις περισσότερες περιοχές, το φυσικό αέριο μπορεί να έχει χαμηλό κόστος για τη θέρμανση του σπιτιού σας. Θερμαίνοντας το σπίτι σας με φυσικό αέριο θα μπορούσατε να εξοικονομήσετε ένα σημαντικό ποσό χρημάτων.

Το φυσικό αέριο είναι καλύτερο για το περιβάλλον από άλλα ορυκτά καύσιμα.

Ενώ το φυσικό αέριο δεν είναι τόσο καθαρό όσο η ηλιακή ή η αιολική ενέργεια, είναι η καθαρότερη διαθέσιμη πηγή ενέργειας ορυκτών καυσίμων. Παράγει επίσης σχεδόν το ένα τρίτο λιγότερο διοξείδιο του άνθρακα από τον άνθρακα και σχεδόν το μισό λιγότερο από το πετρέλαιο όταν καίγεται. Είναι φιλικότερο προς το περιβάλλον και λειτουργεί πιο αποτελεσματικά από άλλα καύσιμα.

Το φυσικό αέριο είναι πιο αξιόπιστο.

Ένα πλεονέκτημα της χρήσης θερμοσιφώνων με φυσικό αέριο και άλλων σημαντικών συσκευών είναι ότι η ενέργεια παραδίδεται μέσω ενός υπόγειου αγωγού – που σημαίνει ότι η πηγή ενέργειας σας είναι ασφαλής από τις επιπτώσεις των ισχυρών καταιγίδων και των ακραίων καιρικών συνθηκών. Και επειδή το νερό σας θερμαίνεται χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα, δεν χρειάζεται να χάσετε αυτήν την άνεση σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης

Φυσικά, το φυσικό αέριο έχει κι άλλα πλεονεκτήματα, τα οποία δεν σταματούν εδώ. Όταν αναζητάτε λύσεις για φυσικό αέριο, πολύ σημαντικό είναι, επίσης, να κάνετε έρευνα αγοράς για να επιλέξετε ένα πακέτο που σας συμφέρει και ανταποκρίνεται στις ανάγκες σας. Για παράδειγμα, στο revma.store θα βρείτε προσφορά ρεύμα και αέριο μαζί από την Watt+Volt για να εξασφαλίσετε φθηνό φυσικό αέριο, αλλά και φθηνότερο ρεύμα μαζί.

In this article

Join the Conversation