Γιόγιακας: «Nαι» της Κυβερνητικής Επιτροπής Λιμένων στα αιτήματα των δήμων για τη χερσαία ζώνη

Δήλωση

Ο βουλευτής Θεσπρωτίας της Νέας Δημοκρατίας Βασίλης Γιόγιακας έκανε την ακόλουθη δήλωση σε συνέχεια της σημερινής γνωμοδότησης της Κυβερνητικής Επιτροπής Παρακολούθησης Αξιοποίησης Λιμένων για τα επιπλέον τμήματα της χερσαίας ζώνης που ζητείται από τους Δήμους Ηγουμενίτσας και Φιλιατών να εξαιρεθούν από την παραχώρηση του Λιμένα Ηγουμενίτσας:

«Με τη γνωμοδότηση της Επιτροπής ικανοποιείται το αίτημα των δήμων να εξαιρεθούν από την παραχώρηση του λιμανιού πρόσθετα τμήματα της χερσαίας ζώνης, συγκεκριμένα ο κεντρικός παραλιακός δρόμος, το πάρκινγκ καθώς και επαρκείς χώροι για τα τραπεζοκαθίσματα των παραλιακών καταστημάτων στην Πλαταριά, τα Σύβοτα και τη Σαγιάδα.

Ήταν το πιο κρίσιμο και αποφασιστικό βήμα με το οποίο παίρνει «σάρκα και οστά» η δέσμευση της Κυβέρνησης να περάσουν στην τοπική κοινωνία τα τμήματα που δεν χρησιμεύουν για την ανάπτυξη λιμενικών δραστηριοτήτων και τα οποία, από την άλλη, είναι σημαντικά για την καθημερινότητα και την ποιότητα ζωής των συμπολιτών μας. Θα ακολουθήσει η άμεση έγκριση της γνωμοδότησης της Επιτροπής από τα Υπουργεία Ναυτιλίας και Οικονομικών και στη συνέχεια η αποτύπωση των πρόσθετων προς εξαίρεση τμημάτων.

Θέλω να ευχαριστήσω την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Ναυτιλίας – τον Υπουργό κ. Πλακιωτάκη και τον Γενικό Γραμματέα κ. Κυριαζόπουλο – καθώς και την Γενική Γραμματέα Φορολογικής Πολιτικής και Δημόσιας Περιουσίας, συμπατριώτισσά μας, Αθηνά Καλύβα για τη μεγάλη τους στήριξη σε αυτή την προσπάθεια, το αίσιο τέλος της οποίας είναι πλέον ορατό».In this article

Join the Conversation