Ιατρικός σύλλογος | “Για να ξαναζήσουμε την ζωή όπως την θέλουμε ο εμβολιασμός είναι μονόδρομος”

Ανακοίνωση

Η Θεσπρωτία αγκάλιασε τον εμβολιασμό από την πρώτη στιγμή και βρίσκεται μεταξύ των νομών με τα υψηλότερα ποσοστά εμβολιασμού στην Ελλάδα, όμως αυτό δεν είναι αρκετό.

Με ανησυχία παρακολουθούμε την εξέλιξη στην πορεία των εμβολιασμών καθώς ενώ υπάρχουν διαθέσιμα εμβόλια και τα ραντεβού είναι άμεσα οι εμβολιασμοί φθίνουν.

Η μετάλλαξη δέλτα που κυριαρχεί πλέον παγκοσμίως είναι ιδιαίτερα μεταδοτική και με βάση τα τελευταία επιστημονικά δεδομένα το ποσοστό των εμβολιασμένων που απαιτείται για να την αναχαιτίσει είναι υψηλότερο από ότι αναμενόταν.

Γνωρίζουμε ότι η συντριπτική πλειοψηφία των συμπολιτών μας που δεν έχουν ακόμη εμβολιαστεί δεν είναι αρνητές, είναι διστακτικοί και φοβισμένοι λόγω της παραπληροφόρησης αλλά και της ελλιπούς πληροφόρησης για τα εμβόλια.

Ως ιατροί είμαστε στην διάθεση των πολιτών να απαντήσουμε στα ερωτήματα σας.

Απευθύνουμε έκκληση σε όλους εσάς που αντιμετωπίζετε τον εμβολιασμό με δισταγμό να ακολουθήσετε την συμβουλή μας και να κλείσετε άμεσα το ραντεβού σας με οποίο εμβόλιο επιθυμείτε στο εμβολιαστικό κέντρο που σας εξυπηρετεί.

Για να μην νοσήσουμε, για να μην θρηνήσουμε νέες απώλειες, για να μην αντιμετωπίσουμε νέο lockdown, για να ξαναζήσουμε την ζωή όπως την θέλουμε ο εμβολιασμός είναι μονόδρομος.



In this article

Join the Conversation