Στο πορτοκαλί απο σήμερα η Θεσπρωτία

Στο 57% οι ολοκληρωμένοι εμβολιασμοί ενώ οι εμβολιασμοί πρώτης δόσης φτάνουν στο 61%.

Στο πορτοκαλί εισήλθε ο νομός Θεσπρωτίας με βάση τους αναθεωρημένους επιδημιολογικούς χάρτες της χώρας. Η κατάσταση είναι οριακή λόγω του μεγάλου αριθμού κρουσμάτων των τελευταίων ημερών αλλά και του γεγονότος ότι δεν καταγράφονται σημάδια αποκλιμάκωσης.

Η Θεσπρωτία βρίσκεται στο επίπεδο 3 που δεν επηρεάζει την καθημερινότητα των πολιτών και τις δραστηριότητές τους ωστόσο καθιστά επιβεβλημένη την τήρηση των μέτρων για την μείωση των κρουσμάτων ώστε να αποφευχθεί λήψη μέτρων σε τοπικό επίπεδο.

Στο πορτοκαλί και η Πρέβεζα. Οι νομοί Ιωαννίνων και Άρτας παραμένουν στο κίτρινο, στο επιδημιολογικό επίπεδο 2 δηλαδή.

Την ίδια ώρα οι εμβολιασμοί προχωρούν έστω και με πιο αργούς ρυθμούς από αυτούς που είχαν καταγραφεί μέχρι και τα μέσα Ιουνίου.

Τα πρωτεία έχει ο νομός Θεσπρωτίας όπου στον μόνιμο πληθυσμό οι ολοκληρωμένοι εμβολιασμοί ανέρχονται στο 57% ενώ οι εμβολιασμοί πρώτης δόσης φτάνουν στο 61%.

Στο νομό Ιωαννίνων και στον μόνιμο πληθυσμό οι ολοκληρωμένοι εμβολιασμοί φτάνουν στο 44,5% και οι εμβολιασμοί πρώτης δόσης στο 48,2%. Στο νομό Πρέβεζας οι ολοκληρωμένοι εμβολιασμοί στον μόνιμο πληθυσμό ανέρχονται στο 55% και οι εμβολιασμοί πρώτης δόσης στο 60%. Στο νομό Άρτας οι ολοκληρωμένοι εμβολιασμοί στο μόνιμο πληθυσμό φτάνουν στο 46% ενώ οι εμβολιασμοί πρώτης δόσης ανέρχονται στο 51%.



In this article

Join the Conversation