Επιστημονικό Συνέδριο για την προσφορά του Αγ. Κοσμά και τους αγώνες των Σουλιωτών

Απο τις Μητροπόλεις της Ηπείρου

Την Τρίτη 24 Αυγούστου στις επτά το απόγευμα, θα πραγματοποιηθεί στην αίθουσα Αρχιεπισκόπου Σπυρίδωνος -Ακαδημία- το Επιστημονικό Συνέδριο με θέμα την προσφορά του Αγίου Κοσμά και τους αγώνες των Σουλιωτών.

Το συνέδριο γίνεται με μέριμνα των πέντε Μητροπόλεων της Ηπείρου. Τελεί υπό την αιγίδα της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδας και διοργανώνεται στα πλαίσια των επετειακών εκδηλώσεων για τα 200 έτη από την Ελληνική Επανάσταση του 1821.

Ο αναπληρωτής καθηγητής της Ανωτάτης Εκκλησιαστικής Ακαδημίας της Βελλάς Ιωαννίνων Δημήτριος Γιαννούλης θα μιλήσει με θέμα «Η παρουσία των Σουλιωτών στην περιοχή της Άρτας και η θυσία τους στη Μονή Σέλτσου» και ο πρωτοπρεσβύτερος Ελευθέριος Κωνσταντής, Αρχιερατικός Επίτροπος Ηγουμενίτσας, με θέμα «Οι αγώνες για την ελευθερία στο Σούλι και η σημασία της πίστης». Το συνέδριο θα κλείσει με συζήτηση και απόδοση τραγουδιών με αναφορά στην Εθνική Παλιγγενεσία.

Λόγω των μέτρων κατά της πανδημίας, η συμμετοχή στο Συνέδριο εξασφαλίζεται αυστηρά μετά από προσωπικές προσκλήσεις (Υπεύθυνος για δηλώσεις συμμετοχής π. Χρήστος Αντώνης – τηλ.: 6932965830).




In this article

Join the Conversation


error: Content is protected !!