Οι Σουλιώτες ανταμώσανε στα πηγάδια +ΒΙΝΤΕΟ

Σε μια εκδήλωση που πλέον εχει γινει θεσμός

Το καθιερωμένο αντάμωμα των Σουλιωτών πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Παρασκευής στα πηγάδια Σουλίου.

Το παρόν μεταξύ άλλων έδωσαν, ο βουλευτής Θεσπρωτίας Βασίλης Γιόγιακας, ο περιφερειάρχης Ηπείρου Αλέξανδρος Καχριμάνης, η γενική γραμματεας φορολογικής πολιτικής και δημόσιας περιουσίας Αθηνά Καλύβα, οι δήμαρχοι Θεσσαλονίκης, Σουλίου, Φιλιατών και Πάργας Κωνσταντίνος Ζέρβας, Γιάννης Καραγιάννης, Σπύρος Παππάς και Νίκος Ζαχαριάς αντίστοιχα, ο πρόεδρος της ΕΤΑΔ Αντώνης Μπέζας, δημοτικοί σύμβουλοι, εκπρόσωποι φορέων και συλλόγων και απόγονοι των ηρώων του Σουλίου.

Το πρόγραμμα περιλάμβανε χαιρετισμούς, τα επίσημα αποκαλυπτήρια της προτομή του Τζήμα Ζέρβα (η εκφώνηση του πανηγυρικού για τον Τζήμα Ζέρβα πραγματοποιήθηκε από τον πρόεδρο του συλλόγου “Οι Φίλοι του Σουλίου” Γιάννη Μπανίκα), ομιλία από τον συγγραφέα Βαγγέλη Τσιρώνη με θέμα “οι Σουλιώτες και η επανασταστη του 1821” και παρουσίαση της Σουλιώτικης φορεσιάς και αρματωσιάς απο το σύλλογο ιστορικής αναβίωσης και επιδωσης τιμών Σουλίου. Έκτακτη συμμετοχή απο την σοπράνο Μαρία Τσιρώνη.

Λόγω της αύξησης των κρουσμάτων covid-19 το προγραμματισμένο παραδοσιακό σουλιώτικο γλέντι, δεν πραγματοποιηθηκε προς αποφυγήν της μετάδοσης του κορωνοϊού.

Δείτε το βίντεο εδω



In this article

Join the Conversation