Μετά το Καρβουνάρι και δεύτερη μεγάλη επένδυση φαρμακευτικής κάνναβης στην Γλυκή

Απο την Vantage Farmn

Τη λήψη άδειας για καλλιέργεια, παραγωγή και τυποποίηση τελικού προϊόντος φαρμακευτικής κάνναβης στην Γλυκή και στην θέση βαθύλακο, με άδεια που δημοσιεύθηκε στο ΦΕΚ με αριθμό B 3377, 28-7-2021, γνωστοποίησε η εταιρεία VANTAGE FARM.

Στοχος της εταιρείας είναι η παραγωγή υψηλής ποιότητας βιολογικών σκευασμάτων που θα συνεισφέρουν στην αντιμετώπιση ασθενειών και την προαγωγή υγείας. Το υψος της επένδυσης θα κυμανθει στα 2εκτ. ευρώ, και ως τωρα στην περιοχή της Ηπείρου έχουν δοθεί μόλις άλλες δύο άδειες.

Η εταιρεία είναι Φινλανδικών συμφερόντων, και για την ανάπτυξη της επένδυσης η εταιρεία θα χρησιμοποιείσει τεχνολογία αιχμής , Ολανδικών εταιρειών κατασκευής θερμοκηπίων, που είναι πρωτοπόρες στον τομέα τους, φέρνοντας ουσιαστικά τη μακραίωνη ολλανδική παράδοση στην κατασκευή θερμοκηπίων για πρώτη φορά στην περιοχή.

Για την προστασία του περιβάλλοντος έχεουν ληφθεί ολα τα απαραίτητα μέτρα, ενω οι σύχρονοι τρόποι καλιέργριας προκαλουν την ελλάχιστη όχληση χωρίς να δημιουργούν προβλήματα στην καθημερινότητα των πολιτών.



In this article

Join the Conversation