Διάσχιση Αχέροντα και πεζοπορία στο Σούλι με τον ορειβατικό σύλλογο Θεσσαλονίκης

Το σημερινό πρόγραμμα

Ο Ελληνικός Ορειβατικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης πραγματοποιεί αυτό το Σαββατοκύριακο διήμερη εξόρμηση στον Αχέροντα και στην ευρύτερη περιοχή του Σουλίου και της Παραμυθιάς

Το σημερινό πρόγραμμα περιλαμβάνει διάσχιση του Αχέροντα, ενώ εχτές μεταξύ άλλων πραγματοποίησε πεζοπορία Σούλι – Κούγκι – Κίαφα– Γλυκή

Διαδρομή Κυριακής 05/09/2021 
Πύλες Άδη – Γλυκή (Διάσχιση Αχέροντα)
Βαθμός Δυσκολίας :Β+
Χιλιομετρική απόσταση 14,8 χλμ ώρες διαδρομής 6
Μέγιστο υψόμετρο 310m Ελάχιστο υψόμετρο 36m

Η διαδρομή ακολουθεί την κοίτη του Αχέροντα με πολλές εναλλαγές περνώντας αρκετές φορές μέσα από το ποτάμι. Κατά μήκος του ποταμού υπάρχουν μεγάλα πλατάνια, η παρόχθια βλάστηση παραχωρεί τη θέση της σε ασφάκες, πουρνάρια και άλλα είδη μεσογειακών θαμνότοπων (Χρειάζεται να φοράτε μαγιό και παπούτσια και να έχετε έναν αδιάβροχο σάκο για να προστατέψετε τα πράγματά σας- υπόψιν ότι το νερό είναι κρύο!).

Σε περίπτωση που θα υπάρχουν άτομα που δεν θα θέλουν να πεζοπορήσουν στην διάσχιση του Αχέροντα θα υπάρχει δυνατότητα να μεταβούν στην Γλυκή όπου μπορούν να κάνουν ραφτιγκ και ιππασία.

Για την διαδρομή του Αχέροντα δεν θα χρειαστεί να έχετε μαζί σας κανονικό σακίδιο αρκεί ένα στεγανό πουγκί (Για τα προσωπικά σας αντικείμενα καθώς θα χρειαστεί να περάσουμε βάθρες στις οποίες το νερό είναι αρκετό, σε κάποιες θα κολυμπήσουμε).

Δεν θα χρειαστούμε μπατόν. Από ρουχισμό καλό είναι να φοράτε ρούχα άνετα (Κολάν παντελόνι, βερμούδα και μπλούζα) θα χρειαστείτε ελάχιστη ποσότητα νερού. ΠΡΟΣΟΧΗ η διάσχιση δεν θα γίνει με ορειβατικό μποτάκι αλλά με καλό αθλητικό ή trial παπούτσι ( Όχι σανδάλια, σαμπό, σαγιονάρες).




In this article

Join the Conversation