Β. Γιόγιακας για την σύμβαση με ΟΛΠ/Cosco: Aναγκαία για να ολοκληρωθούν οι υποχρεωτικές επενδύσεις

+ΒΙΝΤΕΟ

Η συνέχιση και ολοκλήρωση των υποχρεωτικών επενδύσεων που έχει αναλάβει η Cosco στον Οργανισμό Λιμένος Πειραιά – με τρόπο που προστατεύει τα συμφέροντα του Ελληνικού Δημοσίου – επιδιώκεται με την τροποποίηση της σχετικής Σύμβασης Παραχώρησης, ανέφερε ο Βασίλης Γιόγιακας ως εισηγητής της Νέας Δημοκρατίας για το νομοσχέδιο με το οποίο κυρώνεται η τροποποίηση.

Ο βουλευτής Θεσπρωτίας τόνισε ότι, με δεδομένη την καθυστέρηση της υλοποίησης των υποχρεωτικών επενδύσεων που είχαν συμφωνηθεί μέχρι τα μέσα του 2021, επιλέχθηκε η διαπραγμάτευση και η συμφωνία μεταξύ Ελληνικού Δημοσίου και ΟΛΠ για την τροποποίηση συγκεκριμένων διατάξεων της Σύμβασης ώστε να αποτραπεί ο κίνδυνος νέων καθυστερήσεων και παρατεταμένης αβεβαιότητας λόγω της προσφυγής στη διαιτητική επίλυση των διαφορών. Αναφέρθηκε ιδιαίτερα σε προβλέψεις της συμφωνίας με τις οποίες διασφαλίζεται ότι – αν και η μεταβίβαση του δεύτερου «μετοχικού πακέτου» του 16% γίνεται πριν ολοκληρωθούν οι προβλεπόμενες στη Σύμβαση Παραχώρησης υποχρεωτικές επενδύσεις – λαμβάνεται ειδική πρόνοια για την προστασία συμφερόντων του Ελληνικού Δημοσίου.

«Η ομαλή συνέχιση ενός φιλόδοξου επενδυτικού προγράμματος σημαίνει την αναβάθμιση των υποδομών και υπηρεσιών του μεγαλύτερου λιμένα της χώρας, και άρα την ενίσχυση του ρόλου του ως διεθνούς κέντρου κρουαζιέρας και διαμετακομιστικού εμπορίου. Με θετικό αποτύπωμα στην εθνική οικονομία, στην απασχόληση, στη γεωπολιτική σημασία της χώρας μας. Παράλληλα, στέλνουμε ισχυρό μήνυμα προς τη διεθνή επενδυτική κοινότητα ότι το ελληνικό κράτος καταβάλλει διαρκή προσπάθεια για την προώθηση των ξένων επενδύσεων στη χώρα μας», υπογράμμισε ο Β. Γιόγιακας, απευθυνόμενος κατά το κλείσιμο της ομιλίας του στους βουλευτές της αντιπολίτευσης η οποία καταψήφισε το νομοσχέδιο: «Θέλετε να στηρίξετε την επένδυση στον Πειραιά – με όποια οφέλη αυτό συνεπάγεται – ή μάς λέτε να τα “τινάξουμε όλα στον αέρα”;».



In this article

Join the Conversation