Διοικητής της Εθνικής Αρχής Διαφάνειας: Ελέγχονται για πλαστά εμβολιαστικά σημεία στην Ήπειρο.

25 εμβολιαστικά σημεία στην Κρήτη, την Ήπειρο, αλλά και στη Βόρεια Ελλάδα

Share

Στο μικροσκόπιο της Εθνικής Αρχής Διαφάνειας έχουν μπει και εμβολιαστικά κέντρα στην Ήπειρο, στην Κρήτη και αλλά και στη Βόρεια Ελλάδα που ελέγχονται για την έκδοση πλαστών πιστοποιητικών.

Το γεγονός αυτό αυτό έκανε γνωστό, ο Διοικητής της Εθνικής Αρχής Άγγελος Μπίνης, κατά την διάρκεια συνέντευξης στο STAR».

Οι ελεγκτές της Εθνικής Αρχής Διαφάνειας μελετούν προσεκτικά τα μοτίβα για να εντοπίσουν τυχόν παρατυπίες. Δηλ. βλέπουν ότι σε κάποια εμβολιαστικά κέντρα πηγαίνει κόσμος από μακρινές περιοχές, κάτι που φαίνεται από τον ταχυδρομικό τους κώδικα.

Σε άλλη περίπτωση διαπιστώνουν προσέλευση σε συγκεκριμένες απογευματινές ώρες άρα μπορεί κάποιος συγκεκριμένος υπάλληλος να έχει βάρδια εκείνη την ώρα και να εκδίδει πλαστά πιστοποιητικά.

Σε μια τρίτη περίπτωση βλέπουν απότομη αύξηση των εμβολιασμών μέσα σε χρονικό διάστημα 15 ημερών από εκεί που οι αριθμοί ήταν χαμηλοί.

«Τα ψηφιακά ίχνη, ο πλούτος των βάσεων δεδομένων που έχουμε στη διάθεσή μας επιτρέπουν στους ελεγκτικούς μηχανισμούς τη συνεχή επιτήρηση του συστήματος και την ανίχνευση ανώμαλων μοτίβων» τονίζει ο κ. Μπίνης.
In this article

Join the Conversation