Αίτημα Πάσχου προς Πιτσιλή για παράταση στη διαβίβαση παραστατικών μέσω “my data”

Επιστολή

Την παράταση στη διαβίβαση παραστατικών των επιχειρήσεων μέσω της πλατφόρμας my data, ζητάει με επιστολή του προς τον διοικητή της ΑΔΑΕ, ο πρόεδρος του επιμελητηρίου Θεσπρωτίας Αλέκος Πασχός.

Οπως σημειώνει ο Αλέκος Πασχός, θα πρέπει να δοθεί μια δοκιμαστική περίοδος εφαρμογής με σταδιακά βήματα οριστικής εισαγωγής στο σύστημα ανά κλάδο ώστε να προετοιμαστούν ομαλά στα νέα δεδομένα, ενω ζητάει να συνδράμει η ΑΔΑΕ στη διενέργεια ενημερωτικών για το θέμα εκδηλώσεων ανά Περιφερειακό Επιμελητηριακό Συμβούλιο που θα συμβάλλει στην υπεύθυνη ενημέρωση όλων των εμπλεκομένων

Πιο συγκεκριμένα, η επιστολή:

Το Επιμελητήριο Θεσπρωτίας στηρίζει απόλυτα την αναβάθμιση του επιχειρείν μέσω σύγχρονων τεχνολογιών ψηφιοποίησης , όπως αποτελεί και το νέο σύστημα διαβίβασης των συναλλαγών των επιχειρήσεων μέσω της ηλεκτρονικής πλατφόρμας my data.

Ωστόσο η παράταση μοιάζει να είναι επιβεβλημένη στην παρούσα χρονική στιγμή και μετά από μια περίοδο με δυσμενή επιδημιολογικά και καιρικά φαινόμενα κατά τα οποία μεγάλο ποσοστό επιχειρήσεων της χώρας επλήγησαν σοβαρά. Πέραν αυτών όμως δεν μπορούμε να παραβλέψουμε το γεγονός, ότι σε πολλές περιπτώσεις παρότι εγκαταστάθηκαν εξοπλισμοί δεν ολοκληρώθηκαν οι προβλεπόμενες ενέργειες ορθής διασύνδεσης, με αποτέλεσμα οι επιχειρηματίες να κινδυνεύουν χωρίς δική τους υπαιτιότητα να είναι εκπρόθεσμοι και να πληρώσουν πρόστιμο .

Εκτιμούμε επίσης ότι θα πρέπει να δοθεί μια δοκιμαστική περίοδος εφαρμογής με σταδιακά βήματα οριστικής εισαγωγής στο σύστημα ανά κλάδο ώστε να προετοιμαστούν ομαλά στα νέα δεδομένα. Στο διάστημα αυτό σας παροτρύνουμε να συνδράμετε στη διενέργεια ενημερωτικών για το θέμα εκδηλώσεων ανά Περιφερειακό Επιμελητηριακό Συμβούλιο που θα συμβάλλει στην υπεύθυνη ενημέρωση όλων των εμπλεκομένων .

Αναμένουμε την κατανόηση σας επί των ανωτέρω προτάσεων και είμαστε στη διάθεσή σας για συνεργασία προκειμένου να συνδράμουμε ως Φορέας στην επίλυση των θεμάτων που αφορούν την επιχειρηματική κοινότητα.



In this article

Join the Conversation