Το τοπικό συνδικάτο οικοδόμων για την απεργία της Πέμπτης

Ανακοίνωση

Συνάδελφοι οικοδόμοι, εργαζόμενοι στις κατασκευές, την Πέμπτη 4 Νοέμβρη ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ πανελλαδικά.

ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ γιατί η ακρίβεια στα είδη πρώτης ανάγκης, το πετρέλαιο θέρμανσης, η βενζίνη, τα τιμολόγια της ΔΕΗ, της ύδρευσης, έχουν πιάσει ταβάνι, ενώ τα μεροκάματα μας έχουν πιάσει πάτο.

ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ γιατί μας κλέβουν τα ένσημα. Με την ανοχή του Υπουργείου Εργασίας και του ΕΦΚΑ, χιλιάδες ένσημα δηλώνονται με το κατώτερο μεροκάματο της Εθνικής Συλλογικής Σύμβασης, 27 ευρώ, με αποτέλεσμα την μη καταβολή του δωρόσημου και αρνητικές συνέπειες στην συνταξιοδότηση μας. Με τον νόμο Κατρούγκαλου – Βρούτση για το Ασφαλιστικό των Κυβερνήσεων ΝΔ – ΣΥΡΙΖΑ και με την κατάσταση που επικρατεί στους χώρους δουλειάς, ποιος από μας θα φτάσει τα 4.500 ένσημα και τι σύνταξη θα πάρει;

ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ γιατί με τον νόμο – έκτρωμα του Χατζηδάκη καταργείται το 8ωρο, επιβάλουν 10 και 12 ώρες δουλειά χωρίς πληρωμή και για μας τους οικοδόμους ανοίγει ο δρόμος για δουλειά ακόμη και τις Κυριακές.

ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ γιατί τα μέτρα Υγιεινής και ασφάλειας στους χώρους δουλειάς αποτελούν κόστος για τους εργολάβους – κατασκευαστές, οι ελεγκτικοί μηχανισμοί του κράτους ανύπαρκτοι, Επιθεωρήσεις εργασίας αποψιλωμένες, με αποτέλεσμα κάθε χρόνο να μετράμε δεκάδες νεκρούς συναδέλφους μας και εκατοντάδες σακατεμένους.

Συνάδελφοι, η προηγούμενη κρίση πέρασε σαν οδοστρωτήρας από πάνω μας κα τσάκισε τα δικαιώματα μας. Ότι έμεινε ήταν αποτέλεσμα των Αγώνων της Ομοσπονδίας και των Σωματείων μας.
Στα χρόνια της κρίσης λόγω της ανεργίας, πολλοί συνάδελφοι μας αναγκάστηκαν να αλλάξουν επάγγελμα η να πάρουν τον δρόμο της ξενιτειάς. Αυτή την περίοδο ο κλάδος των κατασκευών βρίσκεται σε ανάπτυξη. Η συμβατική οικοδομή σε σύγκριση με τα προηγούμενα χρόνια φαίνεται να κινείται. Πραγματοποιούνται έργα σε αρκετές περιοχές όπως και στον νομό μας. Οι εργολάβοι και κατασκευαστές έχουν ανάγκη από περισσότερα χέρια, ζητούν κόσμο για δουλειά, αλλά τα μεροκάματα που δίνουν, 30 ευρώ για τον ανειδίκευτο, είναι μεροκάματα πείνας και με τα μισά ένσημα κλεμμένα.

Συνάδελφοι, με την Απεργία μας, διεκδικούμε υπογραφή κλαδικής Σ.Σ.Ε., κατώτερο μεροκάματο 50 ευρώ, επαναφορά των 3ετιών, διανομή των υπέρ αγνώστων ενσήμων, να μπει φρένο στην κλοπή των ενσήμων. Να μείνει στα χαρτιά ο νόμος έκτρωμα του Χατζηδάκη.
Η Απεργία μας να γίνει βήμα κλιμάκωσης απέναντι στην συνολική επίθεση που δεχόμαστε από τις κυβερνήσεις και την εργοδοσία.

Ολοι στην ΑΠΕΡΓΙΑ την Πέμπτη 4 Νοέμβρη
Όλοι στην Πλατεία Δημαρχείου στις 10 π.μ.
Όλοι στην Εκλογοαπολογιστική Γ.Σ. του Συνδικάτου μας που αναβλήθηκε για το Σάββατο 6 Νοέμβρη στις 6.30 μ.μ. στα γραφεία του Εργατικού Κέντρου



In this article

Join the Conversation