Χαϊδεύει τα αυτιά των Τσάμηδων ο Αλβανός πρόεδρος | Διάβημα της Αθήνας στα Τίρανα

Προκλητικός, ο Ιλίρ Μέτα ανάμεσα σε χάρτες και φωτογραφίες που μιλούν ακόμη και για υποτιθέμενη κατοχή αλβανικών εδαφών από την Ελλάδα!

Έντονη είναι η αντίδραση της Ελλάδας προς την Προεδρία της Αλβανικής Δημοκρατίας μέσω διαβήματος σχετικά με προκλητική «έκθεση» στην οποία παρουσιάζονται φωτογραφίες και χάρτες με αντικείμενα την δήθεν «γενοκτονία των τσάμηδων» αλλά και την «κατοχή αλβανικών εδαφών από την Ελλάδα».

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με διπλωματικές πηγές η Ελληνική Πρεσβεία στα Τίρανα πραγματοποίησε έντονο διάβημα διαμαρτυρίας και ζήτησε άμεσα εξηγήσεις από το γραφείο του Αλβανού Προέδρου Ιλίρ Μέτα, σχετικά με την εν λόγω έκθεση. Σημειώνεται ότι ο Αλβανός Πρόεδρος Ilir Meta ξεναγήθηκε στην εν λόγω έκθεση από τους διοργανωτές.

Οι φωτογραφίες, οι οποίες έχουν αναρτηθεί στην εξωτερική περίφραξη του Αλβανικού προεδρικού μεγάρου, συνοδεύονται από κατηγορίες εναντίον της χώρας μας σχετικά με την «γενοκτονία των τσάμηδων», καθώς και από χάρτες που εμφανίζουν το μεγαλύτερο μέρος της Ελλάδας ως «κατεχόμενα Αλβανικά εδάφη».

Όπως αναφέρει το himara.gr η έκθεση διοργανώθηκε από το Ίδρυμα «Cameria Hasan Tahsini» και την Ακαδημία «Albanian Roots», σε συνεργασία με την έκθεση «Ιστορική Εθνοπολιτισμική Επισκόπηση Πελασγίας – Ηπείρου – Θεσπρωτίας -Τσαμουριάς»



In this article

Join the Conversation