Από την ομιλία του Γεώργιου Παπανδρέου στην Ηγουμενίτσα

Βίντεο + φωτογραφίες

Στην Ηγουμενίτσα βρέθηκε το μεσημέρι του Σαββάτου ο υποψήφιος πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής Γεώργιος Παπανδρέου στο πλαίσιο της προεκλογικής καμπάνιας για τις εκλογές της 5ης Δεκεμβρίου.

Ο Γ. Παπανδρέου μεταξυ άλλων απηύθυνε ανοικτό δημόσιο κάλεσμα για προσέλευση στις κάλπες.«Έχω αποδείξει ότι σπάω κατεστημένα και στεγανά και θέλω να βοηθήσω ακριβώς την ανανέωση, που ακριβώς αυτό είναι να δώσουμε χώρο σε νέες ιδέες, σε νέες προτάσεις, νέους ανθρώπους που μπορούν να αναδειχθούν» δήλωσε ο πρώην πρωθυπουργός, συμπληρώνοντας ότι «χρειάζεται να δώσουμε τη δυνατότητα, το Κίνημά μας να παίξει και σημαντικό ρόλο και διεθνώς».

Μιλώντας για την υποψηφιότητά του, είπε ότι «όπως φαίνεται, αυτή η απόφαση να είμαι υποψήφιος, προκάλεσε μια μεγάλη κινητικότητα, και ενεργοποίησε πολλούς δημοκράτες και προοδευτικούς πολίτες και αυτό το παραδέχονται και όσοι μας αντιμάχονται με ύπουλα μέσα και με χτυπούν και προσωπικά».

Eίχε αρκετές ιστορικές αναφορές από την ίδρυση του ΠΑΣΟΚ και τον Ανδρέα Παπανδρέου μέχρι και τώρα. Επανέλαβε ότι το ΠΑΣΟΚ κράτησε όρθια την Ελλάδα όταν βρισκόταν αντιμέτωπη με το φάσμα της χρεωκοπίας.«Πρέπει να είμαστε περήφανοι για αυτό που κάναμε» ανέφερε και συμπλήρωσε ότι αντιπαλεύτηκε με οργανωμένα συμφέροντα στη χώρα.

«Το έργο μας είναι ανολοκλήρωτο. Πρέπει να ολοκληρώσουμε όλες τις μεταρρυθμίσεις» είπε χαρακτηριστικά ο πρώην πρωθυπουργός.

Στην ομιλία του άσκησε κριτική στη Νέα Δημοκρατία και τον ΣΥΡΙΖΑ και τόνισε ότι το Κίνημα Αλλαγής μπορεί να δώσει διέξοδο στα αδιέξοδα του ελληνικού λαού.

Δείτε χαρακτηριστικά αποσπάσματα από την ομιλία του Γ. Παπανδρέου στην Ηγουμενίτσα:

Ρεπορτάζ / βίντεο: Φίλιππος Πλιακοπάνος 



In this article

Join the Conversation