ΣΥΝΕΚ Θεσπρωτίας | “Τα ψέματα έχουν κοντά ποδάρια”

Ανακοίνωση

Συναδέλφισσες και συνάδελφοι, όλα τα προηγούμενα χρόνια αποφύγαμε την έκδοση παραταξιακών ανακοινώσεων συμβάλλοντας στην σφυρηλάτηση της συνοχής και ενωτικής μας στάσης απέναντι στα μεγάλα ζητήματα που αφορούν τα δικαιώματα των συναδέλφων και τον δημόσιο χαρακτήρα του σχολείου.
Δυστυχώς όμως, το Ενιαίο Ψηφοδέλτιο, για άλλη μία φορά επιχειρώντας να παρουσιαστεί ως εκφραστής του αγώνα και της «αλλαγής που ξεκίνησε», χρησιμοποιεί μεθόδους που προκαλούν απέχθεια σε κάθε εχέφρονα άνθρωπο και εκπαιδευτικό για την κατεύθυνση αυτής της «αλλαγής».

Για όλα όσα επικαλούνται και «γνωματεύουν οι νομικοί τους» απαντάμε ως εξής: Αναφέρεται σε ανακοίνωσή τους «η πράξη και μόνο του απερχόμενου προέδρου … να ενθυλακώσει τα ψηφοδέλτια στο σπίτι του»

Η ΕΛΜΕ Θεσπρωτίας επειδή δεν διαθέτει γραφεία, τα ψηφοδέλτια και το πρακτικό των εκλογών τα παίρνει ο εκάστοτε πρόεδρος στο σπίτι του από παλιά μέχρι σήμερα. Αυτό άλλωστε συμβαίνει και με την περίπτωση του Γενικού Γραμματέα που έχει στο σπίτι του το Βιβλίο Πράξεων και την σφραγίδα της ΕΛΜΕ καθώς και ο ταμίας που έχει κι αυτός το αντίστοιχο βιβλίο.

Στις πρόσφατες εκλογές αφού ολοκληρώθηκε σχολαστικά η καταμέτρηση των ψηφοδελτίων, παρουσία των εκπροσώπων όλων των παρατάξεων και δεν αμφισβητήθηκε σε κανένα σημείο η διαδικασία, παραδόθηκε από την δικαστικό ο φάκελος με τα ψηφοδέλτια και το πρακτικό στον απελθόντα πρόεδρο της ΕΛΜΕ. Όλα τα ψηφοδέλτια ήταν αριθμημένα και υπογεγραμμένα από την δικαστικό που είχε την ευθύνη για την ομαλή διεξαγωγή της διαδικασίας. Στην ανακοίνωση του Ενιαίου Ψηφοδελτίου (ΝΔ και ΚΙΝΑΛ) «να παίζουν στα σπίτια τους με κλεμμένα ψηφοδέλτια, κάλπες και λογαριασμούς!!!», απαντάμε ότι τα ψηφοδέλτια δεν είναι κλεμμένα, κάλπες δεν κουβαλιούνται στο σπίτι και για τους λογαριασμούς, αν υπάρχει κάποια κατηγορία και δεν αποδειχθεί, ανοίγει λογαριασμούς σε άλλο επίπεδο!

Για την «αμφισβητήσιμη αξιοπιστία και τη εντιμότητα του απερχόμενου προέδρου της ΕΛΜΕ» αποτελεί κοινό τόπο για τους εκπροσώπους όλων των παρατάξεων αλλά και τους συναδέλφους ότι ο απερχόμενος πρόεδρος αποτελεί πρότυπο ηθικά ακέραιου, έντιμου, ευγενικού και ανιδιοτελούς συναδέλφου.
Στην αναφορά ότι «ενδεχομένως στον ιδιωτικό του χώρο να προέβη σε αλλοίωση των ψηφοδελτίων» απαντάμε ότι μετά την επανακαταμέτρηση των ψηφοδελτίων, κατόπιν αίτησης του Ενιαίου Ψηφοδελτίου», επιβεβαιώνεται η σωστή μέτρηση που έγινε μετά την ψηφοφορία και που άλλωστε δεν αμφισβητήθηκε από κανέναν εκπρόσωπο παράταξης. Πως θα ήταν δυνατόν να συμβεί «αλλοίωση των ψηφοδελτίων», όταν όλα τα ψηφοδέλτια ήταν αριθμημένα και υπογεγραμμένα από την δικηγόρο; Επίσης μετά την επανακαταμέτρηση των ψηφοδελτίων στο δικαστικό μέγαρο και παρουσία εκπροσώπων των παρατάξεων, ο εκπρόσωπος του Ενιαίου Ψηφοδελτίου συμφώνησε με το αποτέλεσμα και ουδεμία αντίρρηση προέβαλλε.

Για την «ενημέρωση που είχαμε από την ΟΛΜΕ αφού συμβουλεύτηκε τους νομικούς της, το αποτέλεσμα των εκλογών για το Δ.Σ. της ΕΛΜΕ Θεσπρωτίας δεν μπορεί να γίνει αποδεκτό», απαντάμε ότι από την ίδια ΟΛΜΕ ενημερωθήκαμε και εμείς και ότι όσα αναφέρει το Ενιαίο Ψηφοδέλτιο είναι αναληθή.

Ο «χυδαίος τρόπος αντιμετώπισης των συναδέλφων/σσων» καθώς και τα ζητήματα «Δημοκρατίας, Ελεύθερης Έκφρασης και Αξιοπρέπειας» τα αφήνουμε στην κρίση των συναδέλφων.

Επειδή όμως ζητήματα «εντιμότητας, αξιοπιστίας, παιγνιδιών με λογαριασμούς» κ.λ. μας προσβάλλουν και αδυνατούμε να τα δεχθούμε θα επιλυθούν δι άλλης οδού



In this article

Join the Conversation