Ο χαιρετισμός του Νίκου Αθανασίου κατα την εκλογή του ως νεος πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου

.

Κύριε Δήμαρχε,
Αγαπητοί συνάδελφοι, Κυρίες και Κύριοι,
Θέλω από καρδιάς να σας ευχαριστήσω για την εμπιστοσύνη που δείξατε στο πρόσωπο μου, εκλέγοντάς με Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Σουλίου.

Ένα ξεχωριστό ευχαριστώ στoν Δήμαρχο Κo Γιάννη ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗ, για την άκρως τιμητική πρόταση που μου έκανε γι’ αυτή την σημαντική θέση.

Να ευχαριστήσω και εκείνους που στήριξαν την επιλογή της υποψηφιότητάς μου αλλά και εκείνους που είχαν διαφορετική επιλογή κατά την διάρκεια της ψηφοφορίας, καθ όλα θεμιτή μέσα στο πλαίσιο των Δημοκρατικών Διαδικασιών .

Αναλογίζομαι ότι θα είμαι Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου, ενός τόπου με σημαντική ιστορία, άπειρα κάλλη και πολιτισμική κληρονομιά. Γι’ αυτούς τους λόγους Κε Δήμαρχε και κύριοι συνάδελφοι με τιμά ιδιαιτέρως η εκλογή μου στη θέση αυτή και σας υπόσχομαι ότι θα καταβάλλω κάθε δυνατή προσπάθεια ώστε να ανταποκριθώ στις προσδοκίες σας, ότι θα εργαστώ με όλες μου τις δυνάμεις ώστε το Δ.Σ. να έχει ποιότητα, κύρος και επίπεδο αντάξιο της ιστορίας του, της ιστορίας της Παραμυθιάς, του Αχέροντα και του Σουλίου, ότι θα εργαστώ με όλες μου τις δυνάμεις ώστε το Δ.Σ. να αποτελεί «κιβωτό» θεσμών και αξιών, που προάγουν το Δήμο μας και θα τον καθιστούν σεβαστό σε όλους.

Είναι γεγονός ότι όλοι έχουμε τις δικές μας πολιτικές αφετηρίες, τις δικές μας προσεγγίσεις, τις δικές μας απόψεις, αυτό είναι αναγκαίο και επιβεβλημένο μέσα στα πλαίσια του πλουραλισμού και της λειτουργίας της Δημοκρατίας, εκείνο όμως που πρέπει να πρυτανεύσει σε αυτήν την αίθουσα είναι η ειλικρινής διάθεση για την επίλυση των προβλημάτων του Δήμου μας .

Διαφωνίες θα υπάρξουν ,αντίθετες απόψεις θα διατυπωθούν, άλλες ιεραρχήσεις στις προτεραιότητες αντιμετώπισης των ζητημάτων θα προκύψουν, αλλά εκείνο που θα πρέπει να προηγείται όλων αυτών είναι η σύνθεση, η συναίνεση και η καλή πρόθεση.

Αυτά προσδίδουν αξιοπιστία στη λειτουργία μας, αναβαθμίζουν τον θεσμό στην συνείδηση των πολιτών, σε μια περίοδο που υπάρχει κρίση θεσμών και αξιοπιστίας και αυτά θα είναι η παρακαταθήκη μας για τους μετά από εμάς.

Εάν το θέμα της ατομικής συνείδησης κύριοι συνάδελφοι συνυπάρξει αρμονικά με την έννοια της συλλογικότητας τότε είναι σίγουρο ότι όλοι μας θα βαδίσουμε στην ίδια όχθη, για την επίλυση των προβλημάτων του Δήμου μας .

Με αυτές τις προϋποθέσεις σαν πλαίσιο πιστεύω ότι η συνισταμένη των προσπαθειών όλων μας θα έχει θετικό πρόσημο.

Οι αυξημένες ανάγκες που απαιτούνται για την λύση των πολλών και σύνθετων προβλημάτων του τόπου μας, με οδηγούν στην σκέψη και το καθήκον να ζητήσω την ενεργή βοήθεια όλων σας σε μια γόνιμη και ειλικρινή συμμετοχή.

Προσδοκία μου είναι η ειλικρινής και αξιοπρεπής συνεργασία. Άλλωστε με αυτή μου την αρχή πορεύομαι από την αρχή αυτής της Δημοτικής θητείας. Με συνέπεια, υπευθυνότητα, τιμιότητα και καθαρές, ειλικρινείς κουβέντες .

Το κοινωνικό διακύβευμα, αγαπητοί συνάδελφοι, είναι τεράστιο και δε χωρά στη σκιά της μικροπολιτικής και των πρόσκαιρων, επιφανειακών πολιτικών συμφερόντων.

Είναι μεγάλη τιμή για μένα αλλά και πρόκληση, γιατί αναλαμβάνω Πρόεδρος μετά από την πετυχημένη προεδρεία του κ. ΠΑΠΠΑ, ο οποίος αγωνίστηκε και πέτυχε να λειτουργήσει ως πρόεδρος Δημοτικού Συμβουλίου στο πρωτόγνωρο, δύσκολο και αντίξοο περιβάλλον των τηλεδιασκέψεων.

Θέλω να γνωρίζεται όλοι ότι :
1. Μέλημα μας θα είναι να νοιώθετε οικεία σε αυτόν εδώ το χώρο. Υπόσχομαι ότι θα καταβάλω κάθε δυνατή προσπάθεια, αφού το επιτρέπει πλέον ο Νόμος, ώστε όλες οι συνεδριάσεις να γίνονται δια ζώσης εδώ, χώρο τον οποίο θα προσπαθήσω, σε συνεργασία με την Δημοτική αρχή να αναβαθμίσω άμεσα και σε εξοπλισμό και σε ασφάλεια .
2. Θα στηρίξω και θα ενισχύσω την ελεύθερη έκφραση των σκέψεων σας, πάνω σε ένα ειλικρινή διάλογο. Στο σημείο αυτό υπόσχομαι στο σώμα ότι θα είμαι δίκαιος με όλους τους συναδέλφους, ανεξαρτήτως δημοτικής παράταξης.
3. Η διαφορετικότητα είναι στοιχείο της δημοκρατίας μας και θα είναι οδηγός μας για την εποικοδομητική λειτουργία και σύνθεση του συμβουλίου μας.
4. Η συναίνεση και όχι ο απλός συμβιβασμός θα είναι το ζητούμενο.
5. Εδώ λογοδοτούμε συνεχώς, όχι μόνο ο ένας στον άλλον, αλλά κυρίως στον λαό του Δήμου μας!
6. Θα προχωράμε στην ουσία και δεν θα μένουμε στις εντυπώσεις. Όταν βάζουμε στόχους θα επικεντρωνόμαστε σε αυτούς μέχρι τέλους.
7. Θα λειτουργούμε με τους κανόνες που προβλέπει ο ισχύων κανονισμός λειτουργίας του Δημοτικού Συμβουλίου, τον οποίο τις επόμενες μέρες θα υπενθυμίσω σε όλους σας με κάθε πρόσφορο τρόπο.

Το επίπεδο λειτουργίας του δημοτικού συμβουλίου είναι υπόθεση όλων μας.

Στη εποχή που πάσχει το αυτονόητο, παρακαλώ τον καθένα και την καθεμιά σας να συνδράμετε με τον καλύτερό σας εαυτό στην ομαλή, παραγωγική και αποτελεσματική λειτουργία του.

Είμαι αισιόδοξος από τη φύση μου σαν άνθρωπος έτσι και τώρα είμαι αισιόδοξος ότι το παρόν Δημοτικό Συμβούλιο έχει τη γνώση, την ικανότητα, τη θέληση, την εμπειρία και τη διάθεση να πράξει έργο για τον τόπο μας.

Καλή δουλειά σ΄ όλους μας και καλή μας επιτυχία.

Σας ευχαριστώ πολύ.



In this article

Join the Conversation