Εργολαβίες για το δίκτυο φυσικού αερίου

Στα τέλη του 2025 η ολοκλήρωση

Με τη διενέργεια των σχετικών διαγωνισμών επέκτασης του δικτύου διανομής σε Θεσπρωτία,  Γιάννενα, Άρτα, και Πρέβεζα ξεκίνησε η διαδικασία προμήθειας φυσικού αερίου στην Ήπειρο.

Το έργο έχει προϋπολογισμό περίπου 30 εκατ. και με την ολοκλήρωσή του- στα τέλη του 2025- θα τροφοδοτηθούν με υγροποιημένο φυσικό αέριο. Πέραν των διαδικασιών που αφορούν στα κατασκευαστικά έργα, δημοσιεύτηκαν επίσης οι διαγωνισμοί που σχετίζονται με υπηρεσίες επίβλεψης, επιθεώρησης και διοίκησης των έργων, καθώς και στην προμήθεια υλικών.

Το έργο προβλέπει την κατασκευή 30 χιλιομέτρων δικτύου χαμηλής πίεσης στον αστικό ιστό κάθε πόλης (Αρτα Πρέβεζα Ηγουμενίτσα). Η τροφοδότηση των πόλεων αυτών με φυσικό αέριο θα γίνει μέσω μονάδων LNG που θα εγκατασταθούν σε σημεία πέριξ των πόλεων. Μέχρι το 2026 θα πραγματοποιηθούν τουλάχιστον 1.650 συνδέσεις καταναλωτών όλων των κατηγοριών.

Το έργο κατασκευής του δικτύου στην Άρτα, την Πρέβεζα και την Ηγουμενίτσα έχει προϋπολογισμό 5,47 εκατ.ευρώ (χωρίς ΦΠΑ) και συγχρηματοδοτείται από τη ΔΕΔΑ και το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων (ποσό επιχορήγησης 3,6 εκατ. ευρώ)




In this article

Join the Conversation


error: Content is protected !!