Βεβήλωσαν τον τάφο του Στρατηγού Λάμπρου Τζαβέλλα

+ΒΙΝΤΕΟ

Απίστευτες εικόνες καταγράφονται στο κοιμητήριο του Αγίου Στεφάνου στη Ναύπακτο, καθώς άγνωστοι βεβήλωσαν τον τάφο του στρατηγού Λάμπρου Τζαβέλλα.

Όπως καταγράφεται στο ρεπορτάζ του nafpaktianews.gr, έσπασαν και ξεκόλλησαν τις μαρμάρινες πλάκες προκαλώντας μεγάλη ζημιά.

Στο σημειο βρέθηκε το πρωί της Παρασκευής ο απόγονος του Στρατηγού Λάμπρου Τζαβέλλα, Κωνσταντίνος προκειμένου να δει από κοντά την εικόνα που παρουσιάζει ο τάφος του Ευεργέτη της πόλης, στο κοιμητήριο του Αγίου Στεφάνου.

Η ανάδειξη του θέματος είχε ως αποτέλεσμα να λάβει πανελλήνια διάσταση και ενδιαφέρον σχετικά με την εικόνα του μνήματος, αλλά και το τι πραγματικά συνέβη με τη σύληση του τάφου.

Ουδείς γνωρίζει τους λόγους που μετακινήθηκε η μαρμάρινη πλάκα και που αποσκοπούσε η ενέργεια αυτή, ωστόσο η παρουσία του απογόνου του Κωνσταντίνου Τζαβέλλα καταδεινύει το ενδιαφέρον της οικογένειας για το γεγονός. Ερωτηματικό και το τι μέλλει γενέσθαι από δω και στο εξής με τη μοίρα του τάφου που δείχνει σημάδια διαχρονικής εγκατάλειψης από το δήμο Ναυπακτίας, αφού αποτελεί υποχρέωσή του να τον διατηρεί σε αξιοπρεπή κατάσταση.

Η οικογένεια αναμένεται να υποβάλλει μηνύσεις σε βάρος αγνώστων προκειμένου να διερευνηθούν τυχόν ευθύνες για τη μετατόπιση της μαρμάρινης πλάκας, ενώ από την πλευρά του ο δήμος δια στόματος του δημάρχου Βασίλη Γκίζα, θα αναλάβει την ανακατασκευή του μνήματος και την αποκατάσταση της μνήμης του μεγάλου ευεργέτη της πόλης.

«Θλιβερό περιστατικό όχι μόνο για την πόλη αλλά και για την Πατρίδα» χαρακτηρίζει το περιστατικό με δηλώσεις του στο Nafpaktianews ο απόγονος της οικογένειας Κωνσταντίνος Τζαβέλλας. «Πρόκειται για έναν άνθρωπο που έδωσε φόρο αίματος στην Πατρίδα ενώ παράλληλα αποτέλεσε Μέγα Ευεργέτη της πόλεως της Ναυπάκτου, κυρίως στα χρόνια της Κατοχής βοηθώντας την πόλη της Ναυπάκτου. Μετά το θάνατό του άφησε στην πόλη όλη του την περιουσία», τόνισε.\

Οφειλόμενη ενέργεια είναι να πέσει άπλετο φως γύρω από την υπόθεση και βεβαίως η αποκατάσταση του τάφου. Δεν είναι πατριώτες όσοι προχωρούν σε τέτοιες ενέργειες. Είναι χρέος μας να τιμούμε τους προγόνους μας. Ο Λάμπρος Τζαβέλλας, ο ήρωας των βαλκανικών πολέμων του 1912-13 δεν ήταν μόνο δικός μου προπάππος, αλλά ο προπάππος όλων μας» κατέληξε ο Κωνσταντίνος Τζαβέλλας.

Απο το: nafpaktianews.gr

In this article

Join the Conversation