Β. Γιόγιακας | Προς όφελος των καταναλωτών η ενίσχυση της Επιτροπής Ανταγωνισμού +BINTEO

«mε τις αλλαγές που φέρνει το νομοσχέδιο, ενισχύεται η αποτελεσματική λειτουργία της Ανεξάρτητης Αρχής προκειμένου να αντιμετωπίσει συμπεριφορές που υπονομεύουν τον υγιή και ελεύθερο ανταγωνισμό, ιδιαίτερα στην τρέχουσα...

Τα οφέλη για τους καταναλωτές και τις επιχειρήσεις από την βελτίωση του ανταγωνισμού στην ελληνική οικονομία υπογράμμισε ο Βασίλης Γιόγιακας ως εισηγητής της Νέας Δημοκρατίας στο νομοσχέδιο του Υπουργείου Ανάπτυξης με αντικείμενο τον εκσυγχρονισμό του ρυθμιστικού πλαισίου για τον ανταγωνισμό και την ενίσχυση της Επιτροπής Ανταγωνισμού.

Ο βουλευτής Θεσπρωτίας σημείωσε ότι, με τις αλλαγές που φέρνει το νομοσχέδιο, ενισχύεται η αποτελεσματική λειτουργία της Ανεξάρτητης Αρχής προκειμένου να αντιμετωπίσει συμπεριφορές που υπονομεύουν τον υγιή και ελεύθερο ανταγωνισμό, ιδιαίτερα στην τρέχουσα συγκυρία.

Επίσης επέκρινε τη στάση της αντιπολίτευσης η οποία επιχείρησε να επιρρίψει ευθύνες στην Κυβέρνηση για τις πρόσφατες ανατιμήσεις στην ενέργεια και άλλους κλάδους, τονίζοντας ότι πρόκειται για ένα «εισαγόμενο» πρόβλημα, μια διεθνής κρίση η οποία ωστόσο έχει πλήξει την οικονομία μας λιγότερο έντονα σε σχέση με τις περισσότερες ευρωπαϊκές χώρες. Ο κ. Γιόγιακας επεσήμανε ότι η Κυβέρνηση έχει πάρει αναλογικά περισσότερα μέτρα από πολλές άλλες ευρωπαϊκές χώρες – και έγκαιρα – για να ελαφρύνει νοικοκυριά και επιχειρήσεις από τις επιπτώσεις αυτού του πρωτοφανούς, διεθνούς κύματος ακρίβειας.

«Αυτή είναι η πραγματικότητα, κι ας θέλουν να πείσουν κάποιοι από την αντιπολίτευση ότι η Κυβέρνηση ευθύνεται για “όλα τα κακά του κόσμου τούτου…”», είπε στο κλείσιμο της ομιλίας του.




In this article

Join the Conversation