Έκτακτο της ΕΜΥ για πρόσκαιρα χιόνια και στην Ήπειρο

Σε ετοιμότητα η Πολιτική Προστασία - Δήλωση Περιφερειάρχη Αλέξανδρου Καχριμάνη

Επιδείνωση προβλέπεται να παρουσιάσει ο καιρός στη χώρα μας από αργάτο βράδυ σήμερα Παρασκευή (28-1-2022) έως το μεσημέρι της Κυριακής (30-1-2022), με κύρια χαρακτηριστικά τις ισχυρές βροχές και καταιγίδες στην κεντρική και νότια Ελλάδα, τις κατά τόπους πυκνές χιονοπτώσεις σε ορεινά – ημιορεινά και τους θυελλώδεις βόρειους ανέμους εντάσεως 8 και τοπικά 9 μποφόρ. Πιο αναλυτικά:

Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν από αργά το βράδυ σήμερα Παρασκευή (28/1/2022) στα ορεινά και ημιορεινά της δυτικής Μακεδονίας και πρόσκαιρα της Ηπείρου, ενώ το Σάββατο (29-1-2022) θα επεκταθούν στα ορεινά – ημιορεινά της δυτικής και κεντρικής Μακεδονίας, της Θεσσαλίας, της κεντρικής και ανατολικής Στερεάς, της Εύβοιας και της κεντρικής και ανατολικής Πελοποννήσου. Τα φαινόμενα από το μεσημέρι στα βόρεια και από αργά το βράδυ στις υπόλοιπες περιοχές θα εξασθενήσουν.

Θυελλώδεις βόρειοι άνεμοι θα επικρατούν το Σάββατο (29-1-2022) στο Ιόνιο και από το απόγευμα του Σαββάτου μέχρι το μεσημέρι της Κυριακής (30-1-2022) στα ανατολικά, που η έντασή τους θα φτάνει τα 8 και στο νότιο Αιγαίο τα 9 μποφόρ

Σε διαρκή ετοιμότητα βρίσκονται οι υπηρεσίες Πολιτικής Προστασίας στην Ήπειρο ώστε να αντιμετωπίσουν κάθε περίπτωση εκδήλωσης καιρικών φαινομένων, ανέφερε σε δηλώσεις του ο Περιφερειάρχης κ. Αλέξανδρος Καχριμάνης, θέτοντας ως προτεραιότητα τη μη διακοπή της κυκλοφορίας στους οδικούς άξονες.

«Η Πολιτική Προστασία εδώ στην Ήπειρο, είπε μεταξύ άλλων, εφαρμόζει ορισμένους κανόνες, ανάλογα με την περίπτωση. Ειδικά στα θέματα χιονοπτώσεων έχουμε μία αρχή: στους δρόμους που βρίσκονται υπό παραχώρηση, δίνουμε εντολή εκ μέρους της Πολιτικής Προστασίας να μην περάσουν νταλίκες την ώρα της χιονόπτωσης και οχήματα- ανάλογα με το βαθμό της χιονόπτωσης- σε μέγεθος τέτοιο που να μη δημιουργήσουν πρόβλημα στην πρόσβαση των αποχιονιστικών μηχανημάτων. Αυτό διασφαλίζεται μέσω της Τροχαίας και εντολές δίνει μόνο η Πολιτική Προστασία και όλοι μας υπακούμε και βοηθάμε. Αν δεν γίνεται έτσι, δεν μπορούμε να φέρουμε αποτέλεσμα».



In this article

Join the Conversation