Ανεξάρτητη Κίνηση Εργαζομένων ΟΤΑ | “Η αλήθεια για το Δ.Σ.”

Ανακοίνωση απάντηση για το διοικητικό συμβούλιο του συλλόγου εργαζόμενων ΟΤΑ Θεσπρωτίας


Ο Πρόεδρος των εργαζομένων, για άλλη μία φορά, δίνει ρεσιτάλ αυθαιρεσίας στην τελευταία ανακοίνωση του, μετά το προχθεσινό Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου! ΤΑ ΨΕΜΑΤΑ ΤΟΥ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΑΡΧΗ ΚΑΙ ΤΕΛΟΣ!!!!…..

Τα μέλη της ΔΑΣ, με ανυπόστατες κατηγορίες, και ο “δήθεν επαναστάτης” Πρόεδρος θέλει να «ρίξει στάχτη στα μάτια» των συναδέλφων του Δήμου Σουλίου.

1. Χωρίς να υπάρχουν υπογεγραμμένα Πρακτικά, αποσπασματικά, με ανακρίβειες, προσπαθεί για άλλη μία φορά να παραπλανήσει τους συναδέλφους, για τα ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΑΠΩΝ ΑΠΟ ΤΟ ΔΗΜΟ ΣΟΥΛΙΟΥ!!!
Πού ήταν αλήθεια ο Πρόεδρος, όταν όλα αυτά τα χρόνια οι συνάδελφοι του Βοήθεια στο Σπίτι έμεναν απλήρωτοι; Έπαιρνε τη ντουντούκα και φώναζε και αυτοί πληρώνονταν;

Πού ήταν 10 μήνες τώρα μετά την απάντηση της Δημοτικής Αρχής για τα ΜΑΠ; Γιατί σιώπησε; Γιατί δεν πίεσε όλο αυτό το διάστημα;
Είναι σαφές συνάδελφοι:
Σύμφωνα με τη συνήθη πρακτική του ΚΚΕ, αναφέρονται σε προβλήματα, τα θάβουν, για να έρθουν μετά να φωνάξουν και να έχουν λόγο ύπαρξης!!!
Εμείς όμως ενδιαφερθήκαμε για την πορεία της πληρωμής των Αναδρομικών των ΜΑΠ και του γάλακτος.

Πήγαμε στο Δήμο Σουλίου, ενημερωθήκαμε για το θέμα και γνωρίζουμε!

Οι καταστάσεις πληρωμής των αναδρομικών του γάλακτος είναι έτοιμες για να βγει η Απόφαση.

Τα αναδρομικά των ΜΑΠ υπολογίζονται από τους συναδέλφους, μετά από μεγάλη αργοπορία, λόγω έλλειψης προσωπικού, αλλά και συγκάλυψης των πραγματικά υπευθύνων από τον ίδιο τον Πρόεδρο!!!!

Και τώρα;
Έρχεται ο Πρόεδρος με συνυπευθυνότητα όλων των μελών της ΔΑΣ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΤΙ;;;
Να ρίξουν πυροτεχνήματα για ψηφοθηρικούς, προφανώς, όπως πάντα, λόγους;

Θα “καταγγείλει τη Δημοτική Αρχή”, λέει, για τη μη καταβολή των ΜΑΠ και του γάλακτος ΤΩΡΑ; Τώρα που οι υπεύθυνοι συνάδελφοι έβγαλαν άκρη και βαδίζουμε για πληρωμή;

Δεν ξέρει ο Πρόεδρος και τα μέλη της ΔΑΣ που υπηρετούν τη συνδικαλιστική του φιέστα ότι ΤΙΠΟΤΕ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΠΛΗΡΩΘΕΙ ΠΡΙΝ ΤΗΝ ΕΓΚΡΙΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΥ του Δήμου από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση;

Αυτό εννοεί όταν λέει ότι καλύπτουμε τη Δημοτική Αρχή: Ότι ΑΡΝΟΥΜΑΣΤΕ ΝΑ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΚΟΡΟΪΔΙΑ;
Όλοι έχουμε καταλάβει το παιχνίδι, γιατί επαναλαμβάνεται

ΠΑΝΤΑ ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΑ!!!!!
Και βρισκόμαστε σε Προεκλογική Περίοδο, συνάδελφοι, ενόψει των Εκλογών για αντιπροσώπους στην ΠΟΕ ΟΤΑ!!!
Ποτέ δεν κατηγορήσαμε συναδέλφους, όπως ισχυρίζεται, αλλά δεν διεκδικήσαμε και ρόλο “γιατρού”, όπως έκανε, για να δώσει, ΕΚΕΙΝΟΣ, “ΑΦΕΣΗ ΑΜΑΡΤΙΩΝ” ΣΤΟΥΣ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΥΠΕΥΘΥΝΟΥΣ για τη μεγάλη αργοπορία στην πληρωμή των οφειλουμένων.

Δεν έχουμε κανένα λόγο να διαιωνίζουμε προβλήματα, να υποδαυλίζουμε καταστάσεις “κατά το δοκούν”, γιατί δεν εξυπηρετούμε κομματικές σκοπιμότητες!!!!

2. Επιδιώκουμε τη διαφάνεια στις διαδικασίες και στις συνεδριάσεις των Διοικητικών Συμβουλίων του Συλλόγου και ζητήσαμε να μαγνητοφωνούνται, ακριβώς επειδή δεν είναι η πρώτη φορά που ερχόμαστε αντιμέτωποι με ψέματα και συκοφαντίες!!!!!

3. Απαιτήσαμε την εξυγίανση των μέσων ενημέρωσης του Συλλόγου με τη δημιουργία νέου email, που δεν θα φέρει την επωνυμία του Προέδρου και δεν θα εξυπηρετεί την κομματική προπαγάνδα του ΚΚΕ, αλλά στο οποίο θα γίνεται ουσιαστική ενημέρωση των μελών μας, τόσο μέσω Ανακοινώσεων του Διοικητικού Συμβουλίου, όσο και αυτών της ΠΟΕ ΟΤΑ και της ΑΔΕΔΥ. ΑΝΑΓΚΑΣΤΗΚΑΝ, ΜΕΤΑ ΑΠΟ 10 ΧΡΟΝΙΑ, ΝΑ ΤΟ ΑΠΟΔΕΧΘΟΥΝ!!!

4. Για το θέμα των Βαρέων και Ανθυγιεινών ψηφίσαμε ΟΜΟΦΩΝΑ:
• ΚΑΜΙΑ ΥΠΑΝΑΧΩΡΗΣΗ ΣΕ ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΕΣ ΠΕΡΙΚΟΠΕΣ,
• ΕΝΤΑΞΗ ΝΕΩΝ ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΩΝ,
• ΕΤΟΙΜΟΤΗΤΑ ΓΙΑ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΕΙΣ
Σύμφωνα με τις αποφάσεις της ΠΟΕ ΟΤΑ και της ΑΔΕΔΥ.

5. Αντιταχθήκαμε στην προσπάθεια της ΔΑΣ να εκπροσωπεί ΜΟΝΟ ΜΕ ΤΑ ΔΙΚΑ ΤΗΣ ΜΕΛΗ τους συναδέλφους στην διαδικασία της Κινητικότητας και Διεκδικήσαμε Αναλογική Εκπροσώπηση των δύο Παρατάξεων σε όλες τις Επιτροπές που αφορούν θέματα συναδέλφων, στους τρεις (3) Δήμους και τα Νομικά τους Πρόσωπα.
ΤΟ ΠΕΤΥΧΑΜΕ, βάση του μεγάλου ποσοστού μας στις τελευταίες εκλογές, παρ’όλο που, για ευνόητους λόγους, ΑΡΝΗΘΗΚΑΝ ΝΑ ΟΡΙΣΟΥΝ τον Νικηφόρο Σταύρου ως εκπρόσωπο στο Δήμο Σουλίου, κάτι που ήταν αυτονόητο!!!

6. Ζητήσαμε να έχουμε ΠΡΟΣΒΑΣΗ στο γραφείο του Συλλόγου, ώστε να μπορούμε να βλέπουμε συναδέλφους που θέλουν να συζητήσουν θέματα και προβλήματά τους, μαζί μας, αλλά και για να συνεδριάζουμε σαν Παράταξη.
ΜΑΣ ΤΟ ΑΡΝΗΘΗΚΑΝ!!!!! Οι συνάδελφοι της ΔΑΣ μας θεωρούν “Εισβολείς” και όχι Εκλεγμένα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου…..
Θα πάρουν τις απαντήσεις τους, όπως άρχισαν να τις παίρνουν με τα αποτελέσματα των εκλογών…

7. Στο θέμα του Ορισμού Εκλογών για Αντιπροσώπους στην ΠΟΕ ΟΤΑ, που ζητήσαμε, άφησαν την ημερομηνία, για άλλη μια φορά, ανοικτή για τους δικούς τους λόγους …..

Αυτά, συνάδελφοι, για την ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΗΣ ΑΛΗΘΕΙΑΣ….

Αρχίσαμε και θα συνεχίσουμε να σας ενημερώνουμε για τα θέματα που βάζουμε και τις θέσεις μας στο Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου.

ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΘΑ ΑΓΩΝΙΖΟΜΑΣΤΕ ΓΙΑ ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΜΑΣ ΚΑΙ ΓΙΑ ΕΝΑ ΣΥΛΛΟΓΟ ΑΚΟΜΜΑΤΙΣΤΟ, ΔΙΚΑΙΟ, ΣΤΟ ΠΛΕΥΡΟ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ

Ηγουμενίτσα, 28/01/2022
Τα μέλη του Δ.Σ.,
Εκπρόσωποι της ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗΣ ΚΙΝΗΣΗΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ
ΟΤΑ Ν. ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ,
Σουζάνα Καπνίση : τηλ. 6944156525
Μαρίνα Κοσιώρη : τηλ. 6980283685
Νικηφόρος Σταύρου : τηλ. 6976790931

In this article

Join the Conversation