Τοπικό ΜΛ-ΚΚΕ | Για άλλη μια φορά το «επιτελικό κράτος» της κυβέρνησης Μητσοτάκη κατέρρευσε

Ανακοίνωση

Για άλλη μια φορά το «επιτελικό κράτος» της κυβέρνησης Μητσοτάκη κατέρρευσε. Δεν είναι «ιστορικός» ο χιονιάς ιστορικό είναι το μπάχαλο που βυθίζει τη χώρα η κυβέρνηση.

Ενώ συνεχίζεται και η εγκληματική διαχείριση της πανδημίας με χιλιάδες, κρούσματα, εκατοντάδες διασωληνωμένους και θανάτους

Αγώνας για την ανατροπή της αντιλαϊκής πολιτικής. Η μόνη επιτακτική ανάγκη!

Η πολυδιαφημισμένη το προηγούμενο διάστημα ετοιμότητα, με εικόνες εκχιονιστικών στα ΜΜΕ να παρουσιάζονται έτοιμα να δώσουν τη μάχη με το χιονιά, αποδείχτηκε επικοινωνιακή φούσκα που έσκασε, όταν με τις πρώτες πρωινές νιφάδες έκλεισαν κεντρικοί δρόμοι μέσα στην ίδια την πρωτεύουσα, ενώ για μια ακόμα φορά η εθνική οδός Αθηνών-Λαμίας έκλεισε κόβοντας την χώρα στα δύο. Το ξεχαρβάλωμα κάθε μέσου πρόληψης αποτυπώθηκε με τον πιο αποκαλυπτικό τρόπο στο κλείσιμο της Αττικής Οδού. Ο κρατικός μηχανισμός αποδείχτηκε ακόμα μια φορά γυμνός.

Μνημείο υποκρισίας αποτελεί η τοποθέτηση του αρμόδιου υπουργού, ο οποίος «πέταξε το μπαλάκι» στην Αττική Οδό. Αφού στήριξαν και μπούκωσαν με κρατικό χρήμα τους αετονύχηδες του ιδιωτικού τομέα, αφού ξεπουλάνε κάθε τι το δημόσιο, για να διώξουν από πάνω τους τις βαρύτατες ευθύνες, μιλάνε τώρα για αναζήτηση ευθυνών στην Αττική οδό. Από την άλλη, προκαλεί οργή και η ανακοίνωση της Αττικής Οδού, που κατηγορεί τους οδηγούς για το χάος που δημιουργήθηκε.

Ακόμα πιο εξωφρενικό είναι το γεγονός ότι μόλις ένα χρόνο μετά την περυσινή κακοκαιρία «Μήδεια», παρατηρούνται και τώρα τα ίδια φαινόμενα με διακοπές ρεύματος σε περιοχές της Αθήνας, αλλά και σε χωριά της Εύβοιας με αποτέλεσμα άνθρωποι να μένουν χωρίς θέρμανση μέσα στο ψύχος. Σε μια Ελλάδα που μαστίζεται από την ακρίβεια και τις πρωτοφανείς αυξήσεις στην ενέργεια, η κυβέρνηση αφήνει στο έλεος του χιονιά τον κόσμο και ιδιαίτερα τα πιο φτωχά λαϊκά στρώματα, που αδυνατούν να ανταπεξέλθουν στους φουσκωμένους λογαριασμούς του ρεύματος και του πετρελαίου.

Την ίδια στιγμή τέταρτο κύμα της πανδημίας μεγαλώνει το μακάβριο σωρό των θανάτων. Ενώ η στήριξη του δημόσιου συστήματος υγείας έχει καταστεί επείγουσα και πρώτη ανάγκη, η κυβέρνηση μείωσε την περασμένη χρονιά κατά 572 εκατομμύρια τη δαπάνη για τη Δημόσια Υγεία, και στον προϋπολογισμό του 2022 προβλέπει νέα μείωση κατά 820 εκατ., παρά το γεγονός ότι τα νοσοκομεία καταρρέουν και το ότι στο 2021 είχαμε υπερτετραπλασιασμό του συνολικού αριθμού των θανάτων από κορονοϊό (στοιχεία του ΕΟΔΥ).

Τη συνολική εικόνα της εγκληματικής πολιτικής συμπληρώνουν το τι γίνεται με την πανδημία στους χώρους δουλειάς, στα σχολεία και στα Πανεπιστήμια, στα μέσα μαζικής μεταφοράς, με την σκανδαλώδη κερδοσκοπία με τις μάσκες και τα διαγνωστικά τεστ κλπ. Τα αποτελέσματα αυτής της πολιτικής είναι το δημόσιο σύστημα υγείας να παραπαίει και να αποδυναμώνεται σκόπιμα για να κερδοσκοπεί ο ιδιωτικός τομέας υγείας.

Είναι επιτακτική ανάγκη να μπει φραγμός σε αυτήν την πολιτική που αφήνει το λαό ανυπεράσπιστο μπροστά στην απειλή για την υγεία του, για την περιουσία του, για την ίδια του τη ζωή.

Η διέξοδος και η απάντηση βρίσκεται μόνο στον αγώνα για την ανατροπή αυτής της εγκληματικής πολιτικής.

Έναν αγώνα που τον υπονομεύουν εδώ και δύο χρόνια όλες οι δυνάμεις, που την ώρα της πανδημίας, της πυρκαγιάς ή της χιονόπτωσης εγκλωβίζονται στα αφηγήματα της «εθνικής ομοψυχίας», τού «μετά θα λογαριαστούμε» και της ασύμμετρης απειλής. Δυνάμεις που εκτός των άλλων, με τις προτάσεις για εκλογές ή δυσπιστίας, εγκλωβίζουν κάθε αντίσταση στο εκλογικό παραβάν.

Έναν μαζικό παλλαϊκό αγώνα που θα διεκδικήσει την ενίσχυση του δημόσιου συστήματος υγείας, δημόσια έργα πολιτικής προστασίας, αντιπλημμυρικής και αντισεισμικής θωράκισης, ενάντια στις ιδιωτικοποιήσεις, πραγματικές αποζημιώσεις στους πληγέντες, μαζικές προσλήψεις μόνιμου υγειονομικού και άλλου προσωπικού, επιστροφή των υγειονομικών στη δουλειά τους, μαζικά δωρεάν διαγνωστικά τεστ κλπ. Σε αυτή την κατεύθυνση στηρίζουμε τις προαναγγελθείσες κινητοποιήσεις των υγειονομικών. Αυτούς τους αγώνες το Μ-Λ ΚΚΕ καλεί να στηρίξουμε, οργανώσουμε και να αναπτύξουμε καλύτερα.



In this article

Join the Conversation