Την επιστροφή τους στο Γ.Ν.Φ. ζητούν οι υγειονομικοί σε αναστολή

Επιστολή προς τον διοικητή του ΓΝΦ, την 6η ΥΠΑ και το σωματείο εργαζομένων του νοσοκομείου

Προς

ΤΣΟΥΡΑ ΧΡΗΣΤΟ διοικητή ΓΝ Φιλιατών
Διεύθυνση 6ης Υ.ΠΕ
Σωματείο εργαζομένων ΓΝ Φιλιατών

Κύριε ΤΣΟΥΡΑ ΧΡΗΣΤΟ, Διοικητή του ΓΝ Φιλιατών

Με αφορμή τις πρόσφατες ανακοινώσεις της ΠΟΕΔΗΝ σχετικά με τις τραγικές ελλείψεις προσωπικού, λόγω της απομάκρυνσης των ανεμβολίαστων υγειονομικών από τα νοσοκομεία, επιτρέψτε μας να σας υπενθυμίζουμε ότι:

1. Τα κρούσματα στην κοινωνία μας λόγω της πανδημίας του covid και των μεταλλάξεων του, έχουν αυξηθεί ανεξέλεγκτα και επικίνδυνα. Είναι πλέον ολοφάνερο και αποδεδειγμένο ότι όλοι οι πολίτες εμβολιασμένοι και ανεμβολίαστοι νοσούν και μεταδίδουν τον κορονοϊό και τις μεταλλάξεις του στους υπολοίπους.

2. Οι εμβολιασμένοι συνάδερφοι μας στο νοσοκομείο μας εργάζονται εξοντωτικά, λόγω της παράλογης απουσίας μας η οποία επιβαρύνει το Εθνικό Σύστημα Υγείας.

Εκτός από το ότι οι συνάδελφοι μας νοσούν και μεταδίδουν με κορονοϊό , καλούνται 5 ημέρες μετά την νοσήση τους να εργαστούν ξανά στο νοσοκομείο, χωρίς να διευκρινίζει κανείς με σιγουριά, τι μπορεί αυτό να συνεπάγεται για την δημόσια υγεία.

3. Λόγω της υποχρεωτικής απομάκρυνσης μας από το νοσοκομείο, οι ζωές των συμπολιτών μας που νοσούν, κινδυνεύουν όχι μόνο από την πανδημία του κορονοϊού, αλλά πλέον και από την μείωση του ιατρικού και παραϊατρικού προσωπικού που επίσης νοσεί.

Για όλους αυτούς τους λόγους, όλοι οι υγειονομικοί που βρισκόμαστε σε αναστολή, είμαστε στην διάθεση σας και ζητούμε να γυρίσουμε στην εργασία μας για να στηρίξουμε το έργο του νοσοκομείο μας προκειμένου να βοηθήσουμε τους συμπολίτες μας, ώστε να σωθούν περισσότερες ανθρώπινες ζωές

Είναι άδικο να πεθαίνουν συνάνθρωποι μας, εξ αιτίας της απουσίας μας.

Είναι άδικο να χάνονται ανθρώπινες ζωές επειδή η κυβέρνηση έχει επιβάλει εδώ και 5 μήνες την απομάκρυνση μας από το νοσοκομείο και έχει υποχρεώσει σε αναστολή εργασίας 7000 εξειδικευμένους υγειονομικούς σε όλη την χώρα.

Επιτροπή αγώνα υγειονομικών σε αναστολή ΘεσπρωτίαςIn this article

Join the Conversation