Στον ΕΦΚΑ ο τοπικός ΣΥΡΙΖΑ εν όψει της αυριανής συζήτησης στη Βουλή

Δελτίο τύπου

Κλιμάκιο του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. Θεσπρωτίας αποτελούμενο από τον συντονιστή της Νομαρχιακής Επιτροπής Θωμά Δημητρίου και το βουλευτή Μάριο Κάτση, επισκέφτηκε το υποκατάστημα ΕΦΚΑ Ηγουμενίτσας εν όψει της αυριανής συζήτησης στη Βουλή του νομοσχεδίου, με το οποίο η κυβέρνηση ουσιαστικά ιδιωτικοποιεί τον ΕΦΚΑ.

Συζητήθηκαν με τους εργαζόμενους και τη διεύθυνση τα νέα δεδομένα του οργανισμού που θα φέρει η ψήφιση του νομοσχεδίου, καθώς η ΝΔ, μεταξύ άλλων:
• Εισάγει ιδιώτες – “golden boys” με μισθούς των 7.000 ευρώ σε θέσεις διευθυντών και γενικών διευθυντών στον οργανισμό, εκτός ΑΣΕΠ και με λιγότερα προσόντα από ότι ισχύει σήμερα, παραμερίζοντας τα νυν στελέχη του οργανισμού που διαθέτουν προϋπηρεσία, εμπειρία και προσόντα, ενώ αμείβονται με πολύ μικρότερους μισθούς, με βάση το ισχύον ενιαίο μισθολόγιο.

• Μονιμοποιεί το αμαρτωλό σύστημα των απευθείας αναθέσεων σε έναν οργανισμό που διαχειρίζεται συμβάσεις προμηθειών πολλών εκατομμυρίων ευρώ, ανοίγοντας τον δρόμο για ανεξέλεγκτη κατασπατάληση των πόρων του ασφαλιστικού συστήματος, από μια κυβέρνηση που δε δίστασε να μοιράσει σε ημετέρους 5 δις ευρώ με απευθείας αναθέσεις με πρόσχημα την πανδημία.

• Συστήνει ανώνυμη εταιρεία για το μαζικό ξεπούλημα της ακίνητης περιουσίας του e-ΕΦΚΑ, που αποτελείται από 400 ακίνητα αξίας 1 δις ευρώ και αποτελούν σήμερα εγγύηση για την απονομή συντάξεων. Στην εταιρεία θα προσλάβει ακόμα 43 “golden boys” με μισθούς των 4.600 ευρώ για να κάνουν τους μεσίτες με την περιουσία του ελληνικού λαού, που αποκτήθηκε με τον ιδρώτα και τις στερήσεις εργαζομένων και συνταξιούχων.
Μπροστά σε αυτή τη νέα πραγματικότητα οι εργαζόμενοι ζήτησαν, την αναγνώριση του έργου τους, την υποστήριξη των αιτημάτων τους και την ενίσχυση του οργανισμού με προσωπικό, καθώς σήμερα ο ΕΦΚΑ λειτουργεί πανελλαδικά με τους μισούς υπαλλήλους απ’ όσους χρειάζονται.

Η κυβέρνηση, αντιθέτως, έχει εξαπολύσει μια επικοινωνιακή επίθεση συκοφάντησης και στοχοποίησής τους, για όλες τις διαχρονικές παθογένειες του ασφαλιστικού συστήματος, ενώ με το νομοσχέδιο συστήνει ειδικές πειθαρχικές διαδικασίες, με στόχο τον εκφοβισμό τους και την απόκρυψη των βαριών πολιτικών ευθυνών της, για τη διάλυση του οργανισμού.

Έφτασε στο σημείο να τους φορτώσει όλη την ευθύνη για την καθυστέρηση των συντάξεων και να προσλάβει για το σκοπό αυτό ιδιώτες, κάτι που κατέληξε σε φιάσκο, καθώς το έργο των ιδιωτών αποδείχτηκε μηδαμινό.

Με αυτά τα κόλπα προσπαθεί να αποποιηθεί της δικές της ευθύνες, για τη απουσία προσλήψεων προσωπικού και να καλύψει την ανικανότητά της να ολοκληρώσει το έργο ψηφιοποίησης των συστημάτων του ΕΦΚΑ, που ξεκίνησε ο ΣΥΡΙΖΑ το 2018 και θα έπρεπε να λειτουργεί από τις αρχές του 2020, ώστε οι συντάξεις να βγαίνουν πολύ πιο γρήγορα απ‘ ότι δυστυχώς συμβαίνει σήμερα.In this article

Join the Conversation