Το Μ-Λ ΚΚΕ Παραμυθιάς για την συγκέντρωση για τα 70 χρόνια του ΝΑΤΟ

Ανακοίνωση

Στις 18 Φλεβάρη συμπληρώνονται 70 χρόνια από την ένταξη της Ελλάδας στο ΝΑΤΟ, τη μηχανή του πολέμου και της ιμπεριαλιστικής κυριαρχίας

Συγκέντρωση Παρασκευή 18 Φλεβάρη 6. 30 μμ στον Πεζόδρομο Ηγουμενίτσας

Ο  λαός μας στα 70 χρόνια ένταξης στην πιο φονική πολεμική συμμαχία του μεταπολεμικού κόσμου, έχει πληρώσει βαρύ τίμημα αίματος, όσο και αν η κυρίαρχη προπαγάνδα επιθυμεί να τα στολίσει με δημοκρατικές και ειρηνιστικές κορδέλες: Με τα βάρβαρα μετεμφυλιακά χρόνια των φυλακών, εξοριών και εκτελεστικών αποσπασμάτων, με τα 7 σκοτεινά χρόνια της δικτατορίας, με την τουρκική κατοχή της μισής σχεδόν Κύπρου, με την απώλεια κυριαρχικών δικαιωμάτων, με την μετατροπή τεράστιων περιοχών σε αμερικάνικο έδαφος και με μια τεράστια οικονομική αφαίμαξη, σε βάρος των λαϊκών αναγκών, είτε άμεσα με τα δισ. που καταβάλλονται στα νατοϊκά ταμεία, είτε έμμεσα με τη μετατροπή της Ελλάδας σε βασικό πελάτη της νατοϊκής πολεμικής βιομηχανίας.

Η ένταξη της Ελλάδας στο ΝΑΤΟ επισφράγισε με τον πιο ολοκληρωτικό τρόπο την ολόπλευρη οικονομική, πολιτική και στρατιωτική εξάρτηση της χώρας από τον αμερικάνικο ιμπεριαλισμό. Στα πλαίσια του ΝΑΤΟ η χώρα βρέθηκε να πολεμάει και να μετράει νεκρούς για τα αμερικάνικα συμφέροντα στην… Κορέα, να συμμετέχει σε πολλά στρατιωτικά σχήματα εκτός συνόρων της και να προσφέρει γη και ύδωρ σε κάθε νατοϊκή ή άλλη δυτική πολεμική επιχείρηση.

Το ΝΑΤΟ με κάθε είδους επεμβάσεις, με χούντες και αδίστακτες δικτατορίες, με βομβαρδισμούς και πολέμους, σε όλα τα μήκη και πλάτη της γης, μετά τον Β΄ παγκόσμιο πόλεμο, έχει γίνει το συνώνυμο της φρίκης. Από τις επεμβάσεις στον ευρωπαϊκό χώρο, για την αποτροπή κάθε αριστερής και δημοκρατικής εξέλιξης μέχρι τη Μέση Ανατολή, τη Β. Αφρική και την Νοτιοδυτική Ασία, όπου χτυπήθηκαν βάναυσα οι λαοί, που διεκδίκησαν την ελευθερία και εθνική ανεξαρτησία τους, είναι πάντα ο αδίστακτος δολοφόνος, που εμποδίζει κάθε προοδευτική εξέλιξη. Με τον ίδιο τρόπο σήμερα παρεμβαίνει σε κάθε γωνιά του πλανήτη. Με τον ίδιο τρόπο υφαίνει τα άκρως επικίνδυνα για τους λαούς της Ευρώπης πολεμικά σενάρια στην Ουκρανία.

Πίσω από τις επικλήσεις για την ειρήνη, στόχος πάντα ο ίδιος: Η επέκταση των σφαιρών επιρροής του αμερικάνικου ιμπεριαλισμού, κόντρα στο ρώσικο ιμπεριαλισμό που επανακάμπτει, και στον κινέζικο ιμπεριαλισμό που αμφισβητεί την παγκόσμια ηγεμονία του.

Η πολιτική της υποτέλειας και της εξάρτησης που υπηρετήθηκε από όλες τις κυβερνήσεις (ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, ΣΥΡΙΖΑ) έχει μετατρέψει τη χώρα – ειδικά τα τελευταία χρόνια – σε ένα απέραντο αμερικάνικο τείχος και ορμητήριο, με έναν άξονα που ξεκινάει από την Κρήτη, περνάει από τη Θεσσαλία και καταλήγει στην Αλεξανδρούπολη. Στη φάση αυτή, της νέας όξυνσης των ιμπεριαλιστικών ανταγωνισμών, με τη διαρκή ανάπτυξη και επέκταση των αμερικάνικων βάσεων και των συμφωνιών, η Ελλάδα έχει μετατραπεί σε ένα απέραντο αμερικανονατοϊκό στρατόπεδο, ενώ ταυτόχρονα γίνεται στρατιωτικός στόχος των ανταγωνιστών του.

Στο αφήγημα της κυρίαρχης τάξης και της προπαγάνδας της περί «ισχυρής Ελλάδας», που μέσα από την ένταξη στο ΝΑΤΟ και τους άλλους ιμπεριαλιστικούς οργανισμούς διαρκώς δήθεν «αναβαθμίζει το ρόλο» της, σέρνονται και μια σειρά δυνάμεων που αναφέρονται στην αριστερά. Από το ΚΚΕ μέχρι και τις δυνάμεις και της ΑΝΤΑΡΣΥΑ, βλέπουν την «ισχυροποίηση της χώρας», μιλάνε για μια «ιμπεριαλιστική Ελλάδα», που αναβαθμίζεται στην ιμπεριαλιστική πυραμίδα. Πρόκειται για μια επικίνδυνη για το κίνημα θεώρηση, που αφενός «αγνοεί» την κατοχή στην Κύπρο, τις «γκρίζες ζώνες» στο Αιγαίο και τη διαρκή αμφισβήτηση κυριαρχικών δικαιωμάτων, που πάνω απ΄ όλα όμως αποδυναμώνει τον αντιϊμπεριαλιστικό αγώνα του λαού μας ενάντια στην εξάρτηση, τον αγώνα για Εθνική Ανεξαρτησία.

Η ένταξη της Ελλάδας στο ΝΑΤΟ και σε κάθε άλλο ιμπεριαλιστικό οργανισμό καθώς και οι νέες συμφωνίες για τις αμερικάνικες βάσεις και την επέκταση τους, μόνον νέες τραγωδίες και όλεθρο σηματοδοτούν για το λαό και τον τόπο.

Έξω η Ελλάδα από το ΝΑΤΟ και την ΕΕ-Έξω οι αμερικάνικες βάσεις

Μ-Λ ΚΚΕ  – Τ. Ο Παραμυθιάς



In this article

Join the Conversation