Β. Γιόγιακας | Υπέρ των ασφαλισμένων και των εργαζομένων οι αλλαγές στον ΕΦΚΑ

+ΒΙΝΤΕΟ

Οφέλη τόσο για τους ασφαλισμένους όσο και για τους εργαζόμενους στον ΕΦΚΑ θα έχουν οι μεταρρυθμίσεις στη διοίκηση, στις προμήθειες και στη διαχείριση της ακίνητης περιουσίας του ΕΦΚΑ, ανέφερε ο Βασίλης Γιόγιακας στην ομιλία του κατά τη συζήτηση του σχετικού νομοσχεδίου στην Ολομέλεια της Βουλής.

Ο βουλευτής Θεσπρωτίας τόνισε ότι με τις προωθούμενες αλλαγές οι πολίτες θα δουν τις συντάξεις τους να βγαίνουν ταχύτερα, θα έχουν πιο άμεση και πιο εύκολη ενημέρωση και θα μπορούν να προστατευθούν από αυθαιρεσίες ή παραλείψεις υπαλλήλων. Από την άλλη, οι εργαζόμενοι στον ΕΦΚΑ αποκτούν με τα μπόνους ένα ισχυρό κίνητρο παραγωγικότητας, θα έχουν ευκαιρία να διεκδικήσουν ανώτερες θέσεις ευθύνης και θα έχουν τα μέσα να κάνουν τη δουλειά τους. «Το 2021 εκδόθηκαν 80% περισσότερες κύριες συντάξεις σε σχέση με το 2019. Βγήκαν διπλάσιες συντάξεις του τέως ΟΓΑ, απ’ ό,τι το 2020. Όμως θα αδικούσαμε τους πολίτες, θα αδικούσαμε τους εαυτούς μας, αν δηλώναμε ευχαριστημένοι μόνο με αυτά.», σημείωσε ο Β. Γιόγιακας.

«Νομοθετούμε έχοντας το βλέμμα μας στους πολίτες, στους ασφαλισμένους. Γι’ αυτό υπάρχει ο ΕΦΚΑ, αυτούς αφορά, σε αυτούς απευθύνεται, από αυτούς στην ουσία χρηματοδοτείται! Στο τέλος της ημέρας, ο πολίτης θέλει να γίνει η δουλειά του, θέλει να εξυπηρετηθεί.» υπογράμμισε ο βουλευτής Θεσπρωτίας.




In this article

Join the Conversation