Το τοπικο ΚΚΕ για την παρουσία των ΝΑΤΟικών οχημάτων

Ανακοίνωση

Η ΤΕ Θεσπρωτίας του ΚΚΕ καταγγέλλει τη διέλευση κομβόι στρατιωτικών οχημάτων διαφόρων τύπων από το λιμάνι της Ηγουμενίτσας και τη μετατροπή του σε ορμητήριο ΝΑΤΟικών φονιάδων, βαθαίνοντας ολοένα και περισσότερο την εμπλοκή της χώρας μας στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο που μαίνεται στην Ουκρανία με πραγματικούς αντιπάλους την Ρωσία από την μία πλευρά και τις ΝΑΤΟ ΗΠΑ και ΕΕ από την άλλη, καθώς δεν είναι πρώτη φορά αφού το λιμάνι της Ηγουμενίτσας χρησιμοποιήθηκε και πάλι το 1999 για την επέμβαση στην Γιουγκοσλαβία.

Η διέλευση των στρατιωτικών οχημάτων είναι ένα ακόμη κρίκος στην βαθύτερη εμπλοκή της χώρας στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο που έχει ξεσπάσει στην Ουκρανία μετά την απαράδεκτη επέμβαση της Ρωσίας. Η Ουκρανία έχει γίνει σάκος του μποξ ανάμεσα στους δύο πόλους που αντιμάχονται. Από την μία ΗΠΑ – ΕΕ – ΝΑΤΟ και από την άλλη Ρωσία μακελεύουν τους λαούς για το ξαναμοίρασμα των αγορών, των σφαιρών επιρροής, του ορυκτού πλούτου και των δρόμων μεταφοράς Ενέργειας.

Η εμπλοκή της Ελλάδας σ΄αυτό το μακελειό αποτυπώνεται όχι μόνο με την αποστολή πολεμικού υλικού αλλά και με την μετατροπή όλης της χώρας σε πολεμικό ορμητήριο με τις αμερικαΝΑΤΟικές βάσεις που όλες οι κυβερνήσεις δημιούργησαν. Από την βάση της Σούδας στην Κρήτη ανεφοδιάζονται τα αεροπλανοφόρα που σουλατσάρουν στις ελληνικές θάλασσες. Από το λιμάνι της Αλεξανδρούπολής φεύγουν για την Ανατολική Ευρώπη τα αμερικανικά στρατεύματα. Από το Στεφανοβίκειο έφυγαν 12 αμερικάνικα επιθετικά ελικόπτερα για την Πολωνία. Στη Σούδα ελλιμενίζεται το αεροπλανοφόρο “Τρούμαν” που δρα στην περιοχή της ΝΑ Μεσογείου. Στο λιμάνι του Πειραιά ελλιμενίζεται το αεροπλανοφόρο «Ντε Γκωλ». Στο λιμάνι της Κέρκυρας εμφανίστηκε η γαλλική φρεγάτα «Normandie». Βομβαρδιστικά Β52 των ΗΠΑ, ικανά να διανύουν τεράστιες αποστάσεις και να φέρουν πυρηνικά πέρασαν πάνω από την Κέρκυρα.

Είναι μύθος oτι με τη μεγαλύτερη εμπλοκή στα αμερικανοΝΑΤΟικά σχέδια «θωρακίζεται η χώρα» απέναντι στην επιθετικότητα της Τουρκίας, στον «τούρκικο αναθεωρητισμό». Ο ελληνικός λαός δεν ξεχνά την “προστασία” που έδειξε το ΝΑΤΟ στην Κύπρο, το «γκριζάρισμα» του Αιγαίου μετά τα Ίμια. Τα σχέδια του ΝΑΤΟ για τη «διασφάλιση της ΝΑΤΟικής συνοχής» είναι αυτά που «βάζουν ιδέες» για τις απαράδεκτες διεκδικήσεις της τουρκικής αστικής τάξης.

Επίσης δεν ξεχνάμε τη διασφάλιση της “σταθερότητας” και της “ειρήνης” που εξασφάλισε το ΝΑΤΟ σε μια σειρά χώρες με τις πολεμικές του επεμβάσεις, όπως στη Γιουγκοσλαβία, στο Ιράκ, στο Αφγανιστάν, στη Λιβύη, στη Συρία και αλλού.

Απέναντι σ΄αυτές τις επικίνδυνες εξελίξεις, η απάντηση του λαού είναι να δυναμώσει την πάλη του για να σταματήσει οποιαδήποτε εμπλοκή της Ελλάδας στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο. Θέλουμε την ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑ λιμάνι των λαών και να μην χρησιμοποιείται το ελληνικό έδαφος, η θάλασσα και ο αέρας ούτε ως μαγνήτης κινδύνων, ούτε ως πολεμικό ορμητήριο. Κανένας στρατευμένος, αξιωματικός ή υπαξιωματικός εκτός συνόρων. Αυτή είναι η μόνη πατριωτική στάση υπερ του ελληνικού λαού και η αληθινή αλληλεγγύη στους λαούς της Ουκρανίας, της Ρωσίας και των άλλων γειτονικών λαών.

Καλούμε:
Σε επαγρύπνηση το λαό της περιοχής ώστε να διατρανώσει την αντίθεσή του για την εμπλοκή και τη συμμετοχή της περιοχής μας και της χώρας μας στα σχέδιά τους.
Σε διαρκή αγώνα για να κλείσουν οι βάσεις σε ολόκληρη τη χώρα.
Το λαό μας να μην επιτρέψει να γίνει η χώρα μας θύτης αλλά ούτε και θύμα. Να μην διαλέξουμε στρατόπεδο ληστών!».

Ολοι στη συγκέντρωση του ΚΚΕ που θα γίνει στην Πλατεία Δημαρχείου την ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 1 ΑΠΡΙΛΗ στις 19:00 με ομιλητή το μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και Γραμματέα της Επιτροπής Περιοχής Ηπείρου-Κέρκυρας-Λευκάδας Νεκτάριο Τριάντη.



In this article

Join the Conversation