Το τοπικο ΚΚΕ(μ-λ) για την εργατική πρωτομαγιά

Ανακοίνωση

136 χρόνια μετά την αιματοβαμμένη εξέγερση των εργατών του Σικάγο, τα αιτήματα τους εξακολουθούν να είναι στην πρώτη γραμμή πάλης του εργατικού κινήματος. Ιδιαίτερα σήμερα όπου το καπιταλιστικό – ιμπεριαλιστικό σύστημα εντείνει την επίθεση του, σε όλα τα επίπεδα, απέναντι στην εργατική τάξη και τους λαούς.

Η απουσία ενός επαναστατικού – κομμουνιστικού κινήματος, πρωτεργάτη όλων όσων κατέκτησαν με την πάλη τους οι λαοί, βοηθάει το σύστημα να ξεμπερδέψει μια και καλή με εργατικά δικαιώματα και κατακτήσεις.

Η εργατική πρωτομαγιά αποτελεί φάρο στους αγώνες της εργατικής τάξης και δείχνει τον δρόμο που πρέπει να διαβεί. Ο δρόμος του αγώνα ενάντια στον πόλεμο – ιμπεριαλισμό – φασισμό – εθνικισμό – φτώχεια – εξαθλίωση – εργασιακή βαρβαρότητα, είναι μονόδρομος. Ιδιαίτερα σήμερα όπου:

Ο πόλεμος στην Ουκρανία, με την ιμπεριαλιστική εισβολή της Ρωσίας, ανέδειξε με τον πιο αιματηρό τρόπο την ένταση των ανταγωνισμών , κυρίως ανάμεσα σε ΗΠΑ – ΝΑΤΟ και Ρωσία. Η ανάπτυξη μαζικού και ισχυρού αντιπολεμικού – αντιιμπεριαλιστικού κινήματος, του μόνου που μπορεί να βάλει φραγμό στα δολοφονικά σχέδια των ιμπεριαλιστών, προβάλλει επιτακτικά.

Την ίδια στιγμή η Άρχουσα Τάξη της χώρας μας και οι κυβερνήσεις της έχουν μετατρέψει την χώρα σε μια απέραντη βάση, συμμετέχουν ενεργά στον πόλεμο θέλοντας να αποδείξει με πράξεις ότι είναι με την «σωστή πλευρά της ιστορίας» και ότι «θα ξαναχύσουμε το αίμα μας για φίλους Αμερικάνους». Δηλαδή να προσφέρει τον λαό κρέας στα κανόνια των ιμπεριαλιστών.

Η επίθεση στα εργατικά δικαιώματα εντείνεται ελλείψει κινήματος. Η ακρίβεια τσακίζει ακόμη περισσότερο το λαϊκό εισόδημα, οι αντεργατικοί νόμοι οπλίζουν ακόμη περισσότερο το νομικό οπλοστάσιο του κεφαλαίου, η ανεργία καλπάζει, ενώ ο ν. 4808/21 (ν. Χατζηδάκη) χτυπάει τον συνδικαλισμό, το δικαίωμα στην απεργία, τα σωματεία. Οι εργασιακοί χώροι έχουν μετατραπεί σε εργασιακά κάτεργα.

Με βάση τα παραπάνω η οργάνωση Θεσπρωτίας του ΚΚΕ(μ-λ), καλεί τους πολίτες να διαδηλώσουν μαζικά την 1η Μάη ενάντια στον πόλεμο, ιμπεριαλισμό, την φτώχεια και την εκμετάλλευση. Να παλέψει για ειρήνη – ψωμί – δικαιώματα.

Συγκέντρωση: Κυριακή 1η Μάη 10:00πμ πλατεία ΔημαρχείουIn this article

Join the Conversation