Πώς ψήφισε η Θεσπρωτία στις εσωκομματικές εκλογές του ΣΥΡΙΖΑ

222 σταυρούς ο Μ. Κάτσης - 160 η Αθηνά Ιωάννου

Σύμφωνα με ανεπίσημα αποτελέσματα στα έξι εκλογικά κέντρα του Νομού Θεσπρωτίας, προσήλθαν 907 ψηφοφόροι, εκ τω οποίων 621 ήταν τα νέα μέλη που εγγράφηκαν κατά τη χθεσινή διαδικασία και 286 τα παλαιά μέλη της Οργάνωσης.

Για την Κεντρική Επιτροπή όπου ψήφιζαν μόνο τα παλιά μέλη, ο βουλευτής του Νομού Μάριος Κάτσης, έλαβε το 80% της προτίμησης των ψηφοφόρων με τους ψήφους του να φτάνουν τους 222. Δεύτερη είναι η Αθηνά Ιωάννου με 160 ψήφους, ενώ ακολουθούν με 127 ψήφους η βουλευτής Άρτας Όλγα Γεροβάσίλη και με 70 η βουλευτής Ιωαννίνων Μερόπη Τζούφη.

Με δεδομένο ότι από την Ήπειρο εκλέγονται 10 μέλη στην Κεντρική Επιτροπή και ότι ο νομός Θεσπρωτίας είναι η μικρότερη οργάνωση στην Ήπειρο, ότι υπάρχει ποσόστωση για τις γυναίκες (50%), για τα μέλη της Προοδευτικής Συμμαχίας (20%) αλλά και “κόφτης” στο 20% για τους βουλευτές στην Κεντρική Επιτροπή, είναι άγνωστο μέχρι στιγμής αν η Θεσπρωτία εκλέγει εκπρόσωπο στην Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ, καθώς δεν έχουν γίνει γνωστά τα αποτελέσματα από την υπόλοιπη Ήπειρο.

Πάντως σύμφωνα με πληροφορίες ο κ. Κάτσης κατατάσσεται τρίτος σε προτίμηση ανάμεσα στους άνδρες υποψηφίους και πέμπτος στο σύνολο των προτιμήσεων των ψηφοφόρων της Ηπείρου.

Απο την ΒΔΕλλα




In this article

Join the Conversation