Βασίλης Γιόγιακας | Περισσότεροι κτηνοτρόφοι εντάσσονται στη βιολογική κτηνοτροφία

Δήλωση

Οι 9 στους 10 παλαιούς κτηνοτρόφους και οι 7 στους 10 νέους κτηνοτρόφους που κατέθεσαν αίτηση εντάσσονται τελικά στη δράση για τη βιολογική κτηνοτροφία (Δράση 11.2.2: Ενισχύσεις για τη διατήρηση σε βιολογικές πρακτικές και μεθόδους παραγωγής στην κτηνοτροφία), όπως προκύπτει από σημερινή επικοινωνία του Βασίλη Γιόγιακα με υψηλόβαθμα υπηρεσιακά στελέχη του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης.

Μετά την αύξηση των πόρων για τη βιολογική κτηνοτροφία κατά 171 εκατομμύρια ευρώ, εντάσσονται στη δράση οι παλαιοί κτηνοτρόφοι με βαθμολογία τουλάχιστον 48 μόρια καθώς και οι νέοι παραγωγοί με βαθμολογία τουλάχιστον 60 μόρια.

«Καταφέραμε να δώσουμε μια ανάσα στους κτηνοτρόφους μας, που γνωρίζουμε πόσο δοκιμάζονται από τις αυξήσεις σε πρώτες ύλες, καύσιμα και ρεύμα. Ήταν μια μάχη που κερδίσαμε, αν και κάποιοι βιάστηκαν για άλλη μια φορά να βγάλουν συμπεράσματα και πριν αναρτηθούν οι τελικοί πίνακες με τα αποτελέσματα. Οι παραγωγοί μας αξίζει και πρέπει να στηριχθούν με πρόσθετα μέτρα, για να μείνουν στον τόπο τους και για να πιάνει τόπο η καθημερινή σκληρή δουλειά τους», δήλωσε ο Βασίλης Γιόγιακας.In this article

Join the Conversation