Μ. Κάτσης | Όλοι οι φορείς εκπέμπουν SOS για το νοσοκομείο Φιλιατών και ο κ. Γιόγιακας στον κόσμο του

Δήλωση

O κυβερνητικός βουλευτής κ. Γιόγιακας επιτέλους σταμάτησε να κρύβεται από τα σοβαρά προβλήματα της τοπικής κοινωνίας που αντιμετωπίζουν οι πολίτες καθημερινά. Δυστυχώς όμως δεν σταμάτησε να κρύβεται από την αλήθεια. Κατέφυγε επικοινωνιακά στην εικονική πραγματικότητα, που ζει σύσσωμη η κυβέρνηση της ΝΔ και τα στελέχη της, που όταν όλα τριγύρω καταρρέουν, εκείνοι απαντάνε «όλα πάνε καλά».

Η απάντησή του για την κατάσταση που έχει περιέλθει το νοσοκομείο Φιλιατών επί των ημερών της κυβέρνησής του, αποτελούν ευθεία προσβολή, όχι προς το πρόσωπό μου, αλλά προς την κοινωνία.

Ας διαφημίσει το «έργο του» στους ασθενείς που περιμένουν μήνες για ένα χειρουργείο ή για έναν απεικονιστικό έλεγχο. Ας παινευτεί στους ασθενείς που μεταφέρονται σωρηδόν στα Γιάννενα ή στα ιδιωτικά ιατρεία πληρώνοντας αδρά από την τσέπη τους για τις προσλήψεις γιατρών που ήρθαν και έφυγαν ή που θα…κάνει 3 χρόνια τώρα.

Ας απαντήσει στους εργαζόμενους του νοσοκομείου που με ανακοίνωσή τους εκπέμψαν SOS καταδεικνύοντας την τραγική υποβάθμιση του νοσοκομείου σε κρίσιμες ειδικότητες.

Το ίδιο ας πράξει και με τον Ιατρικό Σύλλογο Θεσπρωτίας που με ανακοίνωσή του καταγγέλλει ότι οι εκκλήσεις του για στελέχωση του νοσοκομείου πετάχτηκαν στον κάλαθο των αχρήστων.

Εντέλει ας μας απαντήσει, γιατί συνεδρίασε το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Φιλιατών για την κατάσταση στο Νοσοκομείο, ποιος προκάλεσε τη συζήτηση και γιατί ο ίδιος απουσίαζε επιδεικτικά αντί να έρθει στο Δημοτικό Συμβούλιο να δώσει εξηγήσεις ενώπιον των αιρετών και της τοπικής κοινωνίας που ανησυχεί για την υποστελέχωση του νοσοκομείου.

Αλλά μιας και περί θράσους ο λόγος, θράσος είναι ένας βουλευτής να παριστάνει τον διοικητή του νοσοκομείου και να δημοσιοποιεί ποιος νοσηλεύεται και μάλιστα να τηρεί και πιστοποιητικό πολιτικών φρονημάτων! Εκτός εάν  ο  κ. Γιόγιακας μας έχει γυρίσει στο 1950 και αποτελεί είδηση προς δημοσιοποίηση, ότι νοσηλεύεται κάποιος που δεν ψηφίζει ΝΔ ή δεν έχει περάσει πρώτα από το γραφείο του! Θράσος είναι να καπηλεύεσαι την προμήθεια μαγνητικού τομογράφου που είναι έργο της προηγούμενης κυβέρνησης και 3 χρόνια τώρα δεν  έχει λειτουργήσει ακόμα γιατί δεν υπάρχει προσωπικό.

Αυτό όμως που δεν είναι απλά θράσος, αλλά εξοργιστικό για την κοινωνία, είναι να επαίρονται τα στελέχη της ΝΔ για το πόσες ζωές σώσανε στην πανδημία, όταν είμαστε πρώτοι σε νεκρούς/εκ. κατοίκους στην Ευρώπη, τη στιγμή μάλιστα που μετέτρεψαν τα νοσοκομεία αποκλειστικά σε covid με αναστολή των τακτικών χειρουργείων ! Όταν δεν έχεις κάνει καμία πρόσληψη μόνιμων γιατρών, όταν έχεις μειώσει τους προϋπολογισμούς των νοσοκομείων και ρημάζεις τις τσέπες των πολιτών στέλνοντάς τους στον ιδιωτικό τομέα, τότε είναι λογικό να μη βλέπεις κραυγή αγωνίας των εργαζομένων, του ιατρικού συλλόγου, του Δημοτικού Συμβουλίου και του Διοικητή και επιστρατεύεις το «όλα πάνε καλά».

Προκαλώ λοιπόν τον συνάδελφο βουλευτή που παριστάνει τον διοικητή, να δημοσιοποιήσει τα στατιστικά στοιχεία για τα χειρουργεία, τις νοσηλείες και τον αριθμό των ασθενών που εξυπηρέτησε το νοσοκομείο (εκτός των COVID περιστατικών), που να αποδεικνύουν ότι δεν υποβαθμίστηκαν οι ιατρικές υπηρεσίες προς τους πολίτες. Ας έρθει λοιπόν έστω και τώρα σε επαφή με τη σκληρή πραγματικότητα που βιώνουν οι πολίτες εξαιτίας του και εξαιτίας του κόμματος του, κι ας καταλάβει επιτέλους ότι ο ρόλος του δεν σταματά στα τραπεζώματα και στις χαιρετούρες.

Οι πολίτες βλέπουν και κρίνουν ποια κυβέρνηση άνοιξε το ΤΕΠ, έκανε προσλήψεις, έφερε μηχανήματα νέας τεχνολογίας και ανανέωσε το στόλο των ασθενοφόρων και αναβάθμισε την Δημόσια Υγεία για όλους χωρίς αποκλεισμούς και ποια κυβέρνηση αντιλαμβάνεται τη Δημόσια Υγεία ως κομματικό φέουδο και ως πεδίο κερδοφορίας για τα ιδιωτικά συμφέροντα.

Η στιγμή που ο ελληνικός λαός θα τους στείλει το λογαριασμό δεν αργεί.

ΥΓ: Με ένα πέρασμα από τις καφετέριες θα αντιλαμβανόσασταν ότι οι επαγγελματίες της εστίασης δεν μπορούν να πληρώσουν το ρεύμα.In this article

Join the Conversation