Διπλωματικός πυρετός για Κοσοβάρους ποδοσφαιριστές που θα παίξουν με παλαίμαχους της Παραμυθιάς και Ηγουμενίτσας

Τα μεσάνυχτα στο Τελωνείο Μαυροματίου

Ένα απίστευτο διπλωματικό θρίλερ εξελίχθηκε τα μεσάνυχτα στο Τελωνείο Μαυροματίου.

Εδω και μέρες, εχει προγραμματιστεί να πραγματοποιηθούν αγώνες ποδοσφαίρου, μεταξύ παλαίμαχων του Κοσόβου της Παραμυθιάς και της Ηγουμενιτσας. Είχε προηγηθεί τον Φεβρουάριο στο Κόσσοβο αποστολή από την Παραμυθιά, Ηγουμενίτσα και την Κέρκυρα.

Ο Δήμος Ηγουμενίτσας, δέχτηκε να συμμετέχει ως διοργανωτής, απο από τον Δήμο Σουλίου, δεν υπήρξε καμία απάντηση στο αίτημα τους.

Το Κόσοβο δεν έχει αναγνωριστεί μέχρι στιγμής από την Ελλάδα. Η αποστολή λοιπόν που θα έφτανε στην Ηγουμενίτσα για διανυκτέρευση και μετά στον Αχεροντα και στο Γαρδίκι για ξενάγηση και φαγητό πριν τους αγώνες ποδόσφαιρου,  για το πρώτο που έπρεπε να μεριμνήσει ήταν η εξασφάλιση βίζας. Όμως μόλις αφίχθηκαν στο Μαυρομάτι, κοντά στα μεσάνυχτα, τα περισσότερα μέλη δεν είχαν βίζα.

Στην περίπτωση αυτή όμως και χωρίς να δοθεί καμία επαρκής εξήγηση για την απουσία βίζας από τους Κοσοβάρους, έγινε μία σειρά πολιτικών παρεμβάσεων προκειμένου να περάσει τα σύνορα η αποστολή.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι ενημερώθηκε το Υπουργείο Εξωτερικών και το Αρχηγείο της ΕΛΑΣ και δόθηκε το πράσινο φως για την είσοδό τους, χωρίς μέχρι στιγμής να είναι γνωστές περισσότερες λεπτομέρειες.

Την αποστολή των παλαίμαχων ποδοσφαιριστών συνοδεύουν δύο Υπουργοί του Κοσόβου ενώ από Ελληνικής πλευράς η εκπροσώπηση περιορίζεται σε δημοτικούς και περιφερειακούς συμβούλους, ίσως και κάποιον βουλευτή αφού το πιθανότερο είναι ότι η Αθήνα είχε άγνοια για τα τεκταινόμενα.

Σύμφωνα με το πρόγραμμα, ο αγώνας με τους παλαίμαχους, θα πραγματοποιηθεί σήμερα το απόγευμα στις 18:30 στο Δημοτικό Στάδιο Ηγουμενιτσας.



In this article

Join the Conversation