Προσλήψεις μόνιμου προσωπικού στον τοπικό ΔΕΔΔΗΕ ζητά ο Μ. Κάτσης

Με Ερώτησή του στη Βουλή

Ερώτηση προς τον Υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας κατέθεσε ο Μάριος Κάτσης σχετικά με τις μεγάλες ελλείψεις σε τεχνικό προσωπικό στον ΔΕΔΔΗΕ Ηγουμενίτσας, οι οποίες απειλούν την εύρυθμη λειτουργία των ηλεκτρικών δικτύων της Θεσπρωτίας. Ο Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ προχώρησε στην ακόλουθη δήλωση για το θέμα:

«Το πρακτορείο του ΔΕΔΔΗΕ στην Ηγουμενίτσα αριθμεί μόλις οχτώ άτομα μόνιμο προσωπικό, τα οποία είναι υπεύθυνα για την αποκατάσταση των βλαβών και τη συντήρηση του ηλεκτρικού δικτύου. Οι άνθρωποι αυτοί προσπαθούν με αυταπάρνηση να αντιμετωπίσουν, κατά μέσο όρο διακόσια περιστατικά το μήνα, σε μία εκτεταμένη περιοχή που περιλαμβάνει δεκάδες ορεινά και δυσπρόσιτα χωριά, ενώ σε περιόδους έντονης κακοκαιρίας μπορεί οι βλάβες να φτάσουν και τις σαράντα την ημέρα.

Παρά τις σοβαρές ελλείψεις, ο ΔΕΔΔΗΕ, σε τρεις διαδοχικές προκηρύξεις για προσλήψεις προσωπικού με σύμβαση αορίστου χρόνου τα τελευταία δύο χρόνια, δεν προέβλεψε καμία θέση για την Ηγουμενίτσα. Φαίνεται ότι τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι κάτοικοι και οι επιχειρήσεις τις Θεσπρωτίας, με τις μεγάλες καθυστερήσεις στην αποκατάσταση των βλαβών και την κακή συντήρηση του δικτύου, δεν απασχολούν κανέναν από τους αρμόδιους.

Μόλις τον περασμένο χειμώνα είχαμε συνεχιζόμενες διακοπές ρεύματος στο Δήμο Σουλίου, και διαρκείς αυξομειώσεις στην τάση του ηλεκτρικού ρεύματος. Άνθρωποι έμειναν χωρίς θέρμανση, επαγγελματίες έκλεισαν αναγκαστικά τις επιχειρήσεις τους, και ηλεκτρικές συσκευές καταστράφηκαν, αλλά ούτε αυτό φαίνεται αρκεί για να ενισχυθεί με κατάλληλο προσωπικό ο ΔΕΔΔΗΕ στην Ηγουμενίτσα.

Είναι τουλάχιστον προκλητικό οι πολίτες να πληρώνουν 3 και 4 φορές πάνω το ρεύμα, και να μην το έχουν κι από πάνω. Κι αυτό επειδή η κυβέρνηση Μητσοτάκη για το μόνο το οποίο νοιάστηκε ήταν να ορίσει γαλάζια golden boys των 360 χιλιάδων ευρώ το χρόνο στη ΔΕΗ, και να χαρίσει σε ξένα funds τόσο τον ΔΕΔΔΗΕ όσο και τη ΔΕΗ, αδιαφορώντας για τις οδυνηρές συνέπειες που βιώνει η κοινωνία σήμερα.

Με την ερώτηση που κατέθεσα, ζητώ από τον αρμόδιο Υπουργό να εξασφαλίσει την εύρυθμη λειτουργία των ηλεκτρικών δικτύων της Θεσπρωτίας μέσω της άμεσης στελέχωσης του ΔΕΔΔΗΕ στην Ηγουμενίτσα με το απαραίτητο μόνιμο προσωπικό.In this article

Join the Conversation