Το Caterpillar της Φωτικής

H φωτογραφία αυτή είναι από την περιοχή της Φωτικής στον οικισμό Αγ. Δονάτος Παραμυθιάς (Σαμέτια). Ένα βαρύ σκαπτικό όχημα τύπου Caterpillar D7, είναι παρατημένο τουλάχιστον τα τελευταία 15...

H φωτογραφία αυτή είναι από την περιοχή της Φωτικής στον οικισμό Αγ. Δονάτος Παραμυθιάς (Σαμέτια). Ένα βαρύ σκαπτικό όχημα τύπου Caterpillar D7, είναι παρατημένο τουλάχιστον τα τελευταία 15 χρόνια, προκαλώντας εκτός από αισθητικά και οικολογικά προβλήματα.

 Το όχημα βρίσκεται σε χώρο ιδιαίτερου φυσικού κάλλους ανάμεσα στα ποταμάκια που στην συνέχεια σχηματίζουν τον Κοκκυτό ποταμό και φυσικά εντός του παλαιοχριστιανικού οικισμού της Φωτικής.

«Έχουν περάσει τόσα χρόνια που την άνοιξη τα φυτά το καλύπτουν πλήρως», δήλωσε στην paramythia-online.gr, κτηνοτρόφος της περιοχής και συμπλήρωσε «Η σκουριά του οχήματος ποτίζει το έδαφος και κατά καιρούς έτρεχαν λιπαντικά στα αυλάκια δίπλα από το δίκτυο ποτίσματος των αγροτεμαχίων».

Δεν γνωρίζουμε αν το όχημα πρόεκυψε εκεί από κατάσχεση της αρχαιολογίας ή κάποιας άλλης κρατικής υπηρεσίας, ή αν το παράτησε εκεί κάποιος ιδιώτης. Το θέμα είναι πως προσβάλει τον πολιτισμό μας και θα πρέπει να απομακρυνθεί άμεσα.  

In this article

Join the Conversation