Από την αντιπολεμική διαδήλωση μαθητικών – αγωνιστικών κινήσεων

Ανακοίνωση

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκαν την Παρασκευή 22 Ιουλίου η αντιιμπεριαλιστική-αντιπολεμική διαδήλωση και η εκδήλωση στο κέντρο της Ηγουμενίτσας που καλούσαν οι Αγωνιστικές Κινήσεις, η Μαθητική Αντίσταση και το ΚΚΕ(μ-λ).

Έπειτα από την προκλητική επίσκεψη του Μητσοτάκη στην Ηγουμενίτσα την ώρα που η χώρα καίγεται και ο λαός βιώνει στο πετσί του την ακρίβεια και τη φτώχεια, οι συγκεντρωμένοι νεολαίοι φώναξαν με μαχητικότητα συνθήματα ενάντια στο σφάγιασμα του ουκρανικού -και όχι μόνο- λαού, από τους ιμπεριαλιστές φονιάδες. Κατήγγειλαν την μετατροπή της εξαρτημένης από τους αμερικάνους χώρας μας σε μια απέραντη νατοϊκή βάση, που αποτελεί κόμβο για την αποστολή στρατιωτικών εξοπλισμών προς την Ουκρανία, και όπου αλλού χρειάζεται κάθε φορά ο αμερικάνικος ιμπεριαλισμός, για να εξυπηρετήσει τα συμφέροντά του.

Ακολούθησε υπαίθρια εκδήλωση με θέμα: “Οι λαοί δεν έχουν ανάγκη από προστάτες: Για το ζήτημα του πολέμου και της αντιιμπεριλιστικής πάλης” στην κεντρική πλατεία της Ηγουμενίτσας. Οι εισηγήσεις κάλυψαν το ιστορικό-πολιτικό πλαίσιο γύρω από το οποίο κινείται ο πόλεμος στην Ουκρανία και ο ανταγωνισμός των δύο μεγάλων ιμπεριαλιστικών δυνάμεων, ΗΠΑ και Ρωσίας, ενώ ακολούθησαν τοποθετήσεις και προβληματισμοί συναγωνιστών και φίλων.

Οι εκδηλώσεις αυτές πραγματοποιήθηκαν στο πλαίσιο του 23ου Camping των Αγωνιστικών Κινήσεων και της Μαθητικής Αντίστασης στο Δρέπανο της Ηγουμενίτσας, το οποίο συνεχίζεται με πλούσιο πρόγραμμα εκδηλώσεων, συζητήσεων και πολιτιστικών εκδηλώσεων ως την Τετάρτη 27 Ιουλίου. Ακολουθεί λαϊκό γλέντι το Σάββατο 23/7 το βράδυ στο κάμπινγκ Drepanos, κεντρική εκδήλωση με θέμα την επίθεση του Νόμου Πλαίσιο στο φοιτητικό κίνημα την Κυριακή 24/7 στις 7:30 και ανάβαση-ξεναγηση στην ιστορική Μουργκάνα τη Δευτέρα 25/7 το πρωί.

Σας περιμένουμε
In this article

Join the Conversation