Στο «πόδι» η Παραμυθιά για την κατάργηση του εσπερινού Γυμνασίου. Κινητοποιήσεις από Δήμο και εμπορικό σύλλογο

Σε κινητοποιήσεις προχωρούν Δήμος και φορείς της Παραμυθιάς, ύστερα από την ακατανόητη απόφαση του Υπουργείου Παιδείας, μετά από την εισήγηση του προϊσταμένου της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης Θεσπρωτίας. Η κ....

 

ΚΛΕΙΣΤΟΣ Ο ΔΗΜΟΣ ΑΥΡΙΟ ΑΠΟ 9 ΜΕΧΡΙ 11.

Ο Δήμος Σουλίου διαμαρτύρεται έντονα για την συγχώνευση, κατάργηση ουσιαστικά,  του Εσπερινού Γυμνάσιου Παραμυθιάς με το Εσπερινό Ηγουμενίτσας.
Από την αρχή ο Δήμος προέβη σε έντονα διαβήματα με τεκμηριωμένες θέσεις και προσωπικές παραστάσεις για τη συνέχιση της λειτουργίας του Εσπερινού Γυμνασίου και στην Περιφερειακή Διευθύντρια Εκπαίδευσης και στην Υπουργό Παιδείας.
Παρά το δίκαιο του αιτήματός μας η απόφαση είναι αρνητική.
Το πρόβλημα αγγίζει συνολικά την Περιφέρεια Ηπείρου, γι’ αυτό ο αρμόδιος Αντιπεριφερειάρχης πραγματοποίησε σύσκεψη στα Γιάννενα, στην οποία παραβρεθήκαμε και θέσαμε προφορικά και γραπτά το δίκαιο του αιτήματος.
Η πολιτεία δυστυχώς μας αναγκάζει να προβούμε σε δυναμικές αγωνιστικές μορφές, για να κάνουμε γνωστό σε όλο το κοινό του Νομού μας το αίτημα και να χτυπήσουμε το καμπανάκι στην πολιτεία.
Γι’ αυτό ο Δήμος Σουλίου την Τετάρτη 23 Μαρτίου και από ώρα  9:00 έως 11:00 κλείνει το Δημαρχείο σε ένδειξη διαμαρτυρίας, καλεί τον εμπορικό κόσμο να κάνει το ίδιο με τα καταστήματα.
Προσκαλεί τους άλλους δύο Δήμους του νομού μας Ηγουμενίτσας και Φιλιατών, τους φορείς και τα σωματεία σε δυναμική συμπαράσταση.
Όλοι λοιπόν στη συγκέντρωση έξω από το Δημαρχείο στις 23 Μαρτίου 2011 από τις 9:00 έως και  11:00 για να διατρανώσουμε το δίκαιο αίτημά μας και να πετύχουμε τη συνέχιση της λειτουργίας του Εσπερινού Γυμνασίου Παραμυθιάς.

Η ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΚΑΙ ΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

 
ΚΛΕΙΣΤΑ ΤΑ ΕΜΠΟΡΙΚΑ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ ΑΥΡΙΟ ΑΠΟ 8 ΜΕΧΡΙ 10

Αγαπητοί συνάδελφοι,

Ο Εμπορικός Σύλλογος Παραμυθιάς όντας αντίθετος στην κατάργηση της λειτουργίας του Εσπερινού Γυμνασίου Παραμυθιάς, συμπαραστέκεται μαζί με το Δήμο Σουλίου στο δίκαιο αίτημα μαθητών και καθηγητών για τη συνέχιση της λειτουργίας του σχολείου.
Έτσι, ως ένδειξη διαμαρτυρίας, προτείνουμε αύριο, 23/03/2011, το κλείσιμο των καταστημάτων από τις 8.00-10.00 π.μ. και συγκέντρωση όλων μας στο χώρο του Δημαρχείου στις 9.00 π.μ. Η παρουσία όλων μας κρίνεται απαραίτητη, για να εμποδίσουμε την απομάκρυνση του Εσπερινού Γυμνασίου Παραμυθιάς.

Εμπορικός Σύλλογος Παραμυθιάς 

In this article

Join the Conversation