Να καλυφθούν όλες οι αιτήσεις για τους βρεφονηπιακούς σταθμούς της Θεσπρωτίας ζητάει το τοπικό ΚΚΕ

Ανακοίνωση

Παρά τα μεγάλα λόγια της κυβέρνησης για τον «αυξημένο» φετινό προϋπολογισμό, για  το πρόγραμμα επιδότησης των τροφείων (voucher) στους βρεφονηπιακούς – παιδικούς σταθμούς, ΚΔΑΠ και ΚΔΑΠ ΜΕΑ, σχεδόν τα μισά παιδιά για τα οποία οι γονείς τους κατέθεσαν αιτήσεις αποκλείστηκαν στο Νομό Θεσπρωτίας. Με βάση τα οριστικά αποτελέσματα, Από  τις  1514  αιτήσεις  που  υποβλήθηκαν  στο Νομό Θεσπρωτίας, εγκρίθηκαν  μόνο  οι  792,  οι  υπόλοιπες 722  απορρίφτηκαν  αν  και  οι  562  είχαν  τα  όλα   τα  κριτήρια.

Ο αποκλεισμός οφείλεται στο γεγονός ότι τα voucher για την επιδότηση των τροφείων χορηγούνται «με βάση τη μοριοδότηση και μέχρι εξαντλήσεως του προϋπολογισμού».

Έτσι, πολλές οικογένειες, αν και «δυνητικά δικαιούχοι», αποκλείστηκαν, απλά και μόνο επειδή η χρηματοδότηση δεν επαρκεί για όλους.

Είναι το αποτέλεσμα της αντιλαϊκής πολιτικής όλων διαχρονικά των κυβερνήσεων που αποδέχονται και συγκαλύπτουν οι τοπικές διοικήσεις. Μια πολιτική που στόχο έχει την μείωση των  κοινωνικών παροχών προς τους εργαζόμενους, την προώθηση της εμπορευματοποίησης και ιδιωτικοποίησης κοινωνικών δομών κι υπηρεσιών.

Σε συνθήκες που το οικογενειακό εισόδημα εξανεμίζεται από το κόστος της Ενέργειας και των καυσίμων και την ακρίβεια σε είδη διατροφής και πρώτης ανάγκης, το πρόγραμμα για την επιδότηση των τροφείων αποτελεί για πολλές οικογένειες μονόδρομο προκειμένου να στείλουν το παιδί τους στον παιδικό σταθμό.

Ο  αποκλεισμός  του  48%  των  αιτήσεων κάνει τους ισχυρισμούς της κυβέρνησης δια μέσου της υφυπουργού Εργασίας Δ. Μιχαηλίδου ότι η νέα σχολική χρονιά ξεκινά “με περισσότερους δικαιούχους από ποτέ” και ότι στόχος της κυβέρνησης είναι να μη μείνει “κανένα παιδί εκτός βρεφονηπιακού σταθμού” να ηχούν εξοργιστικοί στα αυτιά χιλιάδων οικογενειών.

Είναι ντροπή το δικαίωμα σε δημόσια και δωρεάν Προσχολική Αγωγή να μετατρέπεται σε κυνήγι του voucher και σε αγώνα δρόμου για μια θέση στους σταθμούς.

Απαιτούμε εδώ και τώρα χρηματοδότηση για:

  • ΝΑ ΜΗΝ ΜΕΙΝΕΙ ΚΑΝΕΝΑ ΠΑΙΔΙ ΕΚΤΟΣ ΠΑΙΔΙΚΩΝ ΣΤΑΘΜΩΝ
  • ΑΜΕΣΕΣ ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ ΜΟΝΙΜΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ στους ΠΑΙΔΙΚΟΥΣ ΣΤΑΘΜΟΥΣ ΤΩΝ ΔΗΜΩΝ
  • ΒΡΕΦΟΝΗΠΙΑΚΟΥΣ ΣΤΑΘΜΟΥΣ ΑΣΦΑΛΕΙΣ ΜΕ ΣΥΓΧΡΟΝΟ ΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΟ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟ – ΟΧΙ ΠΑΙΔΟΦΥΛΑΚΤΗΡΙΑ!
  • ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΩΝ ΤΡΟΦΕΙΩΝ
  • ΜΟΝΙΜΟΙΠΟΙΗΣΗ  ΟΛΩΝ  ΤΩΝ  ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΩΝ
In this article

Join the Conversation