Μ. Κάτσης | Το σκάνδαλο των υποκλοπών αφορά τη Δημοκρατίας και την οικονομία

Στο Κόκκινο 105.5 fm

Oι παρακολουθήσεις μέσω ΕΥΠ και Predator λειτουργούν από κοινού
«Βλέπουμε πολλές συμπτώσεις στο σκάνδαλο των υποκλοπών που συντείνουν στο ίδιο πράγμα: Οι παρακολουθήσεις μέσω ΕΥΠ και τα χτυπήματα του Predator ταυτοχρονίζονται, Αυτό βλέπουμε και από τις καταθέσεις του κ. Ράμμου στην εξεταστική όπου όπως κατέθεσε, την ίδια μέρα που κοινοποίησε στην ΑΔΑΕ την καταγγελία του ο κ.Ανδρουλάκης δόθηκε και εντολή καταστροφής του υλικού από τον Κοντολέοντα.Ο Ανδρουλάκης όμως κατήγγειλε την απόπειρα από το Predator, όχι την παρακολούθηση της ΕΥΠ που ήταν τότε άγνωστη» είπε Στο Κόκκινο και στους Β. Κεχαγιά και Ν. Σβέρκο, ο τομεάρχης Ψηφιακής Πολιτικής και βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ του νομού Θεσπρωτίας, Μάριος Κάτσης.
Η ΑΠΔΠΧ αρμόδια να ελέγξχει την Intellexa και το Predator

«Ο κ. Ράμμος τίμησε τον ρόλο του ως επικεφαλής την ανεξάρτητης αρχής παρά τις απειλές βουλευτών της ΝΔ. Η Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα (ΑΠΔΠΧ) οφείλει να ελέγξχει την εταιρία Intellexa που παρέχει το Predator αυτεπάγγελτα για παραβίαση του Κανονισμού GDPR καθώς το κακόβουλο αυτό λογισμικό τον παραβιάζει κατάφορα. Η ΑΠΔΧ έχει αρμοδιότητα και νομικό πάτημα, οπότε ο κ. Μενουδάκος Πρόεδρος της Αρχής όπως και ο κ. Ράμμος πρέπει να πράξει το καθήκον του ως θεσμικό αντίβαρο και να μη φοβάται απειλές που συνδέονται με την παράταση της θητείας του» δήλωσε με νόημα ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ.

Τα ψέματα και οι αντιφάσεις και η άρνηση ελέγχου βρωμάει ενοχή
«Μέχρι σήμερα η επίσημη θέση και οι διαρροές της κυβέρνησης ήταν ότι το υλικό της παρακολούθησης Ανδρουλάκη έχει καταστραφεί λόγω αναβάθμισης λογισμικού της ΕΥΠ. Τέτοιο πράγμα είναι ανήκουστη δικαιολογία γιατί καμία εταιρία δεν κάνει αναβάθμιση λογισμικού και υλισμικού χωρίς να κρατήσει backup αρχεία. Μετά την κατάθεση Ράμμου μάθαμε ότι τα κατέστρεψαν με εντολή Μητσοτάκη. Δεμίρης και Βλάχου να μην δηλώνουν ανέλεγκτοι, να ερευνήσει ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου την υφισταμένη του»

Απαγόρευση κακόβουλων λογισμικών
«Ας μην μπλοφάρει η κυβέρνηση για να δείξει ότι το θέμα είναι γενικότερο με πολλά λογισμικά παρακολούθησης. Εδώ έχουμε 4 περιπτώσεις επιβεβαιωμένων παραβιάσεων από ένα συγκεκριμένο, το Predator. Ας ξεκινήσει ο έλεγχος από εκεί με τα υπάρχοντα εργαλεία και το συζητάμε»
Οι παρακολουθήσεις βλάπτουν τη Δημοκρατία και την Οικονομία
«Δεν συμφωνώ με την άποψη ότι το σκάνδαλο δεν αφορά ή δεν πρέπει να αφορά τους πολίτες. Όσο δεν ξέρουμε τους λόγους παρακολούθησης του κ. Ανδρουλάκη μπορούμε να υποθέσουμε ότι ο κ.Μητσοτάκης τον απρακολουθούσε για να ελέγξει τις εξελίξεις στο 3ο κόμμα για να μπορεί αν συνεργαστεί στο μέλλον. Μιλάμε για μείζον θέμα Δημοκρατίας. Ωστόσο όπως έδειξε και η περίπτωση Όρμπαν που η ΕΕ του μπλόκαρε κονδύλια για παραβιάσεις του κράτους Δικαίου, μπορεί στην Ελλάδα του Μητσοτάκη να έχουμε οικονομικό πρόβλημα για τον ίδιο λόγο».

In this article

Join the Conversation