Αλλάζει σελίδα ο ΦΟΔΣΑ. To νέο κόστος για τους Δήμους της Ηπείρου

Πίνακας

Με την προγραμματισμένη για την Τρίτη 25 Οκτωβρίου συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου του Φορέα Διαχείρισης Απορριμμάτων γίνεται το επόμενο και πιο καθοριστικό βήμα.

Κι αυτό γιατί τα περισσότερα θέματα για τα οποία θα ληφθούν αποφάσεις αφορούν το νέο τοπίο που διαμορφώθηκε μετά την ψήφιση του γνωστού πια άρθρου για αφαίρεση όλων των αρμοδιοτήτων από την Περιφέρεια και την έκδοση της σχετικής διαπιστωτικής πράξης για την υποκατάστασή της από τον ΦΟΔΣΑ.

Ο Αναγκαστικός Σύνδεσμος θεωρεί προφανώς ότι δεν υπάρχουν άλλα περιθώρια για καθυστερήσεις και μετά την συνάντηση που είχε γίνει με τον Περιφερειάρχη και δημάρχους της Ηπείρου προχωρά στο επόμενο βήμα.

Κι αυτό το κάνει ως καθολικός διάδοχος στην διαχείριση του εργοστασίου, την λειτουργία των Σταθμών Μεταφόρτωσης και την μεταφορά του υπολείμματος.

Στη συνεδρίαση της Τρίτης τίθενται προς συζήτηση και λήψη απόφασης η τροποποίηση του τεχνικού προγράμματος με βάση της Διαπιστωτική Πράξη του Συντονιστή της Αποκεντρωμένης, η τροποποίηση του κόστους διαχείρισης και της τιμολογιακής πολιτικής, η αναμόρφωση του προυπολογισμού, ο ορισμός εκπροσώπων στο εργοστάσιο με βάση τις υποχρεώσεις της Σύμβασης Σύμπραξης και η μεταφορά του υπολείμματος με ενεργοποίηση σχετικού άρθρου της σύμβασης σύμπραξης ωσότου ολοκληρωθούν οι διαγωνιστικές διαδικασίες.

Η ατζέντα της Τρίτης ουσιαστικά σημαίνει το τέλος εποχής για την διαχείριση των απορριμμάτων από την Περιφέρεια Ηπείρου η οποία είχε πρωταγωνιστικό ρόλο επί σειρά ετών.

Με βάση την τροποποίηση της τιμολογιακής πολιτικής η οποία περιλαμβάνει πλέον και το εργοστάσιο, το κόστος για τους Δήμους της Ηπείρου φτάνει στα εννέα εκατομμύρια, εκ των οποίων τα 3,5 βαρύνουν τον Δήμο Ιωαννιτών.

EpirusPost • Ειδήσεις, Ιωάννινα, Άρτα, Πρέβεζα, Θεσπρωτία • timologiaki fodsa



Απο το epiruspost.gr

In this article

Join the Conversation