Έκτακτο της ΕΜΥ για ισχυρές βροχές και καταιγίδες

Την προσοχή όλων των εμπλεκόμενων φορέων εφιστά η Περιφέρεια Ηπείρου

Από την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία εκδόθηκε σήμερα Έκτακτο Δελτίο Επιδείνωσης Καιρού, το οποίο θα επηρεάσει την Ήπειρο από αύριο το βράδυ.

Με βάση τις προβλέψεις αυτές από τη Διεύθυνση Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Ηπείρου εφιστάται η προσοχή όλων των εμπλεκόμενων φορέων, ως και των πολιτών.

Ακολουθεί η αναλυτική πρόγνωση της ΕΜΥ

Επιδείνωση θα παρουσιάσει ο καιρός το απόγευμα του Σαββάτου (10-12-2022) από τα βορειοδυτικά και βαθμιαία έως και το βράδυ της Κυριακής (11-12-2022) στην υπόλοιπη χώρα, με κύρια χαρακτηριστικά τις κατά τόπους ισχυρές βροχές και καταιγίδες που θα συνοδεύονται τοπικά από χαλαζοπτώσεις και τους θυελλώδεις νότιους ανέμους.

Πιο συγκεκριμένα :

1. Από το απόγευμα του Σαββάτου (10-12-2022) ισχυρές βροχές και καταιγίδες προβλέπονται στα νησιά του Ιονίου, την Ήπειρο, τη δυτική Στερεά, από το βράδυ στη δυτική Πελοπόννησο, τη δυτική Μακεδονία, τα δυτικά τμήματα της Θεσσαλίας, την κεντρική Στερεά και από τη νύχτα στην ανατολική Πελοπόννησο (κυρίως στα νότια τμήματά της). Σημειώνεται ότι τα φαινόμενα κατά τη διάρκεια της νύχτας στην Ήπειρο, τη δυτική Στερεά, τη δυτική Πελοπόννησο και τα δυτικά τμήματα της Θεσσαλίας θα είναι ιδιαίτερα έντονα.

2. Την Κυριακή (11-12-2022) ισχυρές βροχές και καταιγίδες προβλέπονται στις προαναφερθείσες περιοχές μέχρι νωρίς το απόγευμαIn this article

Join the Conversation