Προς υλοποίηση νέα ξενοδοχειακή μονάδα πέντε αστέρων στην Θεσπρωτία

Το συνολικό επιλέξιμο κόστος της επένδυσης βρίσκεται στα 5.454.500,00 ευρώ

Αυξάνονται οι επενδύσεις στον τομέα του τουρισμού στην Περιφέρεια Ηπείρου, καθώς όλο και περισσότερες επιχειρήσεις δείχνουν το ενδιαφέρον τους για το τουριστικό προϊόν που προσφέρει η ευρύτερη περιοχή της Ηπείρου και την όλο και αυξανόμενη τουριστική κίνηση που σημειώνει η Περιφέρεια.

Μια νέα επένδυση πάνω στον τομέα του τουρισμού αφορά την Ήπειρο και συγκεκριμένα την Ηγουμενίτσα, καθώς επιχείρηση έλαβε έγκριση από τον αρμόδιο φορέα για δημιουργία πολυτελούς ξενοδοχειακής μονάδας πέντε αστέρων.

Η επένδυση

Πιο αναλυτικά, η επιχείρηση «PMGP Ι.Κ.Ε.» με δ.τ. «PMGP RESORT AND WELLNESS», έλαβε έγκριση για υπαγωγή στις διατάξεις του νόμου 4399/2016, όπως ισχύει, και ειδικότερα στο καθεστώς ενίσχυσης της Επιχειρηματικότητας Πολύ Μικρών και Μικρών Επιχειρήσεων των άρθρων 59 έως 61 αυτού (Ε΄ κύκλος), του επενδυτικού της πλάνου, το οποίο προβλέπει την δημιουργία πολυτελούς ξενοδοχειακής μονάδας πέντε αστέρων η οποία θα είναι δυναμικότητας 55 δωματίων και 110 κλινών.

Σύμφωνα με το επενδυτικό σχέδιο της επιχείρησης, προβλέπεται η δημιουργία της ξενοδοχειακής μονάδας στην περιοχή της Δημοτικής Κοινότητας Πέρδικας.

Σύμφωνα με τα δημοσιευμένα στοιχεία του Υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων, το συνολικό επιλέξιμο κόστος της επένδυσης βρίσκεται στα 5.454.500,00 ευρώ/

Επίσης στο επενδυτικό πλάνο, σύμφωνα με τα δημοσιευμένα στοιχεία του Υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων, θα χορηγηθεί ενίσχυση με τη μορφή επιχορήγησης ύψους 2.999.975,00 ευρώ ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι από την υλοποίηση της επένδυσης θα δημιουργηθούν νέες θέσεις εργασίας οι οποίες θα ανέρχονται στις 10,05 Ετήσιες Μονάδες Εργασίας.In this article

Join the Conversation