Στο Βερολίνο για συνάντηση με στελέχη του γερμανικού σοσιαλδημοκρατικού κόμματος (SPD) ο Ανδρέας Σπυρόπουλος

Για τις προτάσεις του ΠΑΣΟΚ για την κοινωνική στέγαση

Στο Βερολίνο για διμερείς επαφές με στελέχη του γερμανικού σοσιαλδημοκρατικού κόμματος (SPD) βρέθηκε κλιμάκιο αποτελούμενο από τον Γραμματέα ΚΠΕ του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, Ανδρέα Σπυρόπουλο, τον βουλευτή Χαλκιδικής, Απόστολο Πάνα, το μέλος του ΠΣ, Έλενα Χρονοπούλου, τον Διευθυντή της Κοινοβουλευτικής Ομάδας, Θανάση Γλαβίνα καθώς και τους εκπροσώπους του Ιδρύματος Friedrich Ebert στην Αθήνα, Άρνε Σίλντμπεργκ και Στέφανο Σπηλιωτόπουλο.

Ο Γραμματέας και τα στελέχη του Κινήματος συναντήθηκαν με τον Sören Bartol, Υφυπουργό του Ομοσπονδιακού Υπουργείου για την κοινωνική κατοικία και την αστική ανάπτυξη και ακολούθως με τον δρ. Jochen Lang, Διευθυντή της υπηρεσίας για την αστική ανανέωση και τον πολεοδομικό σχεδιασμό της πόλης του Βερολίνου.

Παρουσίασαν τις προτάσεις του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής για την κοινωνική στέγαση και αντάλλαξαν απόψεις αναφορικά με τη στρατηγική που ακολουθεί η Γερμανία στο εν λόγω ζήτημα. Το ΠΑΣΟΚ–Κίνημα Αλλαγής πρωτοπόρησε και επεξεργάστηκε ολοκληρωμένη πρόταση για την αντιμετώπιση του μεγάλου προβλήματος για πρόσβαση των νέων, των φοιτητών και των οικογενειών σε προσιτή οικονομικά για όλους στέγη, βασισμένη στα ευρωπαϊκά πρότυπα, μια πρόταση που αρνείται η Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας να υιοθετήσει.

Ουσιαστική ήταν η συζήτηση για την εξωτερική πολιτική με τον Nils Schmid, Μέλος της Γερμανικής Ομοσπονδιακής Βουλής και κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του SPD σε θέματα εξωτερικής πολιτικής, όπου τέθηκαν οι πάγιες θέσεις του Κινήματος και οι πρωτοβουλίες του Προέδρου Νίκου Ανδρουλάκη για την επιβολή εμπάργκο όπλων και κυρώσεων στην Τουρκία προκειμένου να παύσει η τουρκική προκλητικότητα εις βάρος της χώρας μας. Αντίστοιχης σημασίας ήταν και η συζήτηση για τις προκλήσεις στο τομέα της κλιματικής κρίσης, της προστασίας του περιβάλλοντος και της ενεργειακής ασφάλειας με τον Carsten Träger, Μέλος της Γερμανικής Ομοσπονδιακής Βουλής και κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος για θέματα προστασίας του περιβάλλοντος και κλιματικής κρίσης.

Ακολούθησε συνάντηση με τον Γραμματέα διεθνών σχέσεων του SPD Philipp Fink, όπως και με τον Klaus Tovar, διευθυντή της ακαδημίας στελεχών του SPD. Επίσης είχαν την ευκαιρία, να συνομιλήσουν με στελέχη και φίλους του κόμματος στο Willy Brandt Haus, στα κεντρικά γραφεία του SPD καθώς και με εκπροσώπους της ελληνικής κοινότητας και τοπικών πολιτιστικών και επιστημονικών συλλόγων στις εγκαταστάσεις της ελληνικής κοινότητας του Βερολίνου.

Οι εκπρόσωποι του ΠΑΣΟΚ- Κινήματος Αλλαγής επισήμαναν τη σημασία της τακτικής ανταλλαγής πολιτικών απόψεων με το αδερφό κόμμα SPD, με δεδομένο τον πρωταγωνιστικό ρόλο της σοσιαλδημοκρατίας



In this article

Join the Conversation