Κλιμάκιο του ΚΚΕ Παραμυθιάς στις πληγείσες περιοχές

Δελτίο τύπου

Κλιμάκιο του ΚΚΕ, αποτελούμενο από την γραμματέα της ΚΟΒ Παραμυθιάς Χρυσηίδα Γεωργίου και τους Δημοτικούς Συμβούλους με την Λαϊκή Συσπείρωση Ηλία Κουτσή και Ηλία- Δημήτρη Χρήστου, βρέθηκε το μεσημέρι της Παρασκευής στην Δημοτική Ενότητα Αχέροντα. Η εν λόγω Δημοτική Ενότητα το βράδυ της Πέμπτης 19 Ιανουαρίου χτυπήθηκε από εξαιρετικά έντονα καιρικά φαινόμενα που προκάλεσαν σοβαρές ζημιές κυρίως στην κοινότητα Σκανδάλου- Αγοράς.

Πιο συγκεκριμένα, το κλιμάκιο του ΚΚΕ συνομίλησε με τον πρόεδρο της Τοπικής Κοινότητας και με κατοίκους της περιοχής εκφράζοντας την αμέριστη συμπαράσταση του και τονίζοντας ότι ως κόμμα τόσο σε πολιτικό επίπεδο (Βουλή, Περιφερειακό Συμβούλιο, Δημοτικό Συμβούλιο) όσο και σε επίπεδο κινήματος θα αγωνιστεί ώστε άμεσα να ξεκινήσουν οι διαδικασίες αποκατάστασης και αποζημίωσης των πληγέντων.

Από τις αναφορές κατοίκων, του Προέδρου της Κοινότητας, της Δημοτικής Αρχής αλλά και από την επιτόπια παρατήρηση αξίζει να σημειωθεί ότι ζημιές έχουν υποστεί τουλάχιστον 25 σπίτια στο Σκάνδαλο και 45 στην Αγορά, 2 σταβλικές εγκαταστάσεις, 1 επιχείρηση (τυροκομείο) και εκατοντάδες στρέμματα καλλιεργειών σε όλη την ΔΕ Αχέροντα.

Σε επικοινωνία επίσης που είχε το κλιμάκιο του ΚΚΕ με την Δημοτική Αρχή του Δήμου Σουλίου αλλά και με την πρόεδρο του Περιφερειακού Συμβουλίου επισημάνθηκε η ανάγκη άμεσα η περιοχή να κηρυχτεί σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης ώστε να επιταχυνθούν οι διαδικασίες καταγραφής, αποκατάστασης και αποζημίωσης των πληγέντων.

Τα μέλη του ΚΚΕ επίσης επεσήμαναν την επείγουσα ανάγκη περισυλλογής πολλών επικίνδυνων αντικείμενων που εξαιτίας των φαινόμενων έχουν παρασυρθεί και βρίσκονται σε διάφορα σημεία της ΔΕ Αχέροντα (δεκάδες λαμαρίνες, μεγάλα κομμάτια δέντρων, σπασμένα κεραμίδια, ακόμη και ολόκληρα τμήματα από στέγες που μεταφέρθηκαν από τον αέρα δεκάδες μέτρα μακριά). Όλα αυτά τα αντικείμενα είναι άκρως επικίνδυνα για την σωματική ακεραιότητα των κατοίκων αλλά και των ατόμων που εργάζονται και θα εργάζονται τις επόμενες μέρες για την αποκατάσταση των ζημιών ενώ η ΕΜΥ έχει ενημερώσει για συνέχιση των έντονων φαινομένων.

In this article

Join the Conversation